»Шахтар» – «Динамо». До «полтавської битви» все готове

»Шахтар» – «Динамо». До «полтавської битви» все готове

Україна в очікуванні першого матчу футбольного сезону 2011/2012! У Полтаві зустрінуться дві найсильніші команди країни – «Шахтар» та «Динамо». Два гранди, поєдинки яких стають прикрасою будь-якого турніру.

Володарями всіх попередніх семи трофеїв Суперкубка України ставали два сьогоднішніх суперники. На рахунку «Динамо» чотири перемоги, у «Шахтаря» однією менше. Одного разу Суперкубок України приймала Полтава – у 2008 році в серії післяматчевих пенальті «гірники» переграли динамівців.

Динамівці прибули до Полтави в понеділок пізно ввечері. Серед 19 гравців, яких Юрій Сьомін може задіяти в матчі, відсутні Зозуля, Корреа та Богуш, які проходили збори, а також травмовані Михалик, Алмейда та Бертольйо. Тим часом, тренер розраховує на допомогу Папа Діакате, який повернувся з «Ліона», та новачка Лукмана Аруни. У «Шахтаря» можуть дебютувати відразу троє – нападник Селезньов, півзахисник Дентіньо та добре знайомий динамівським уболівальникам воротар Рибка.

Обслуговувати зустріч буде Юрій Вакс із Сімферополя. У попередньому сезоні в активі Вакса 11 матчів елітного дивізіону, в тому числі й три за участю «Динамо». Цікаво, що всі поєдинки «Динамо» проводило з різними наставниками. У 6-му турі підопічні Валерія Газзаєва поступилися «Ворсклі» в Полтаві (1:3), у 13-му вже під керівництвом Олега Лужного на своєму полі мінімально переграли «Карпати» (1:0), а в 20-му турі з Юрієм Сьоміним на чолі на виїзді переграли донецький «Металург» (2:0). Допомагати головному рефері будуть Володимир Володін та Сергій Беккер.

Додамо, що регламент Суперкубка не передбачає додаткового часу. В разі нічийного результату в основний час команди відразу проб'ють пенальті. Вірогідність цього дуже висока – із п'яти матчів Суперкубка між «Динамо» та «Шахтарем» у чотирьох переможець визначився саме таким чином.

У Полтаві динамівці, як номінальні гості, вперше приміряють нову виїзну форму – сині футболки із злегка помітними вертикальними смугами, на яку нашито оновлений логотип. Наскільки успішним він виявиться для команди, дізнаємося за кілька годин.

Матч за Інтер-Суперкубок України «Шахтар» – «Динамо» відбудеться у вівторок, 5 липня, в Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. Олексія Бутовського. Початок о 21:00. У прямій трансляції поєдинок можна буде побачити на телеканалі «Інтер».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер