»Шахтар» - «Динамо». Післяматчева прес-конференція

»Шахтар» - «Динамо». Післяматчева прес-конференція

Головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу прибув на післяматчеву прес-конференцію досить зібраним та сконцентрованим. Думками він уже перебував у Києві на фінальному поєдинку Кубку України. Саме на цьому румунський спеціаліст загострив увагу преси.

- Це лише перший тайм, другий очікує нас в Києві на кубковому матчі. Сьогодні була рівна гра і результат відповідає тому, що ми бачили на футбольному полі. «Шахтар» допустився значних прорахунків в обороні. Про свою помилку Шуст говорить, що Родріго не дав йому вистрибнути. Чигиринський же пояснює, що розраховував на гру Шуста в м'яч…Тому і залишив за спиною гравця, який влучив у ворота. Дуже шкода, тому що ми двічі виходили вперед.

Команда відчувала тиск після гри із «Севільєю». Була невпевненість. На жаль, два наших центральних захисники діяли не найкращим чином, а вони ж є гравцями збірної. Надіюсь, все це залишиться лише епізодом. Гравці національних команд повинні вірити у свій потенціал.

«Динамо» зіграло так, як йому потрібно було, щоб добитись позитивного результату. Будували гру на досить-таки небезпечних контратаках. Гравці суперника знали, як притримати м'яч, знали як спровокувати наших гравців на фоли… У деякій мірі у центральній зоні вони перевершили нас досвідом.

Напевне, і спека вплинула на темп гри. Не було тих швидкостей, які могли показати команди. Більше нічого не буду коментувати. Просто хочеться сказати, що Юссуф був дуже грубим. За таке ж порушення Лукич отримав триматчеву дискваліфікацію. Але арбітр судив дуже добре. Можливо, пред'явити йому претензії щодо цього епізоду, який міг привезти до вилучення?

- Містер Луческу, на ваш погляд, характер матчу у Києві у неділю відрізнятиметься від сьогоднішньої гри?

- Важко сказати. Це два абсолютно різних матчі. Сьогодні був поєдинок чемпіонату, у Києві буде кубкова гра. Ми допустили грубі помилки. І це змушує мене думати, що мої гравці думками були уже в недільному протистоянні. Більшість учасників сьогоднішнього матчу гратиме в Києві і в фіналі Кубку. Така ж ситуація і в «Динамо». Тому багато залежатиме від того, яка із команд швидше відновиться.

- Пане Луческу, мені здалось, що вашим підопічним не вистачило агресивності.

- Наші бразильці взагалі не агресивні футболісти. Вони активізуються тільки, коли володіють м'ячем, у дриблінгу. Агресія – характерна риса європейського футболу. Як би я їх не просив бути більш агресивними, їм більше подобається возитись із м'ячем, показувати спектакль, а не різко зриватись.

- Пане Луческу, чи будуть у команді кадрові зміни і чи визначились ви із футболістами, які будуть виставлені на трансфер?


- Обговоримо це лише після кубкової гри. Зараз у нас дуже важливий фінал. Гадаю, команда показала, що можна перемогти у неділю. Надіюсь. Що тепер не буде ніякого тиску та стресу. Давно моя команда не припускала серйозних помилок при виході з оборони. Надіюсь у фіналі усіх цих факторів не буде. Думаю, ви побачите команду, яка обігравала серйозні європейські клуби.


На післяматчеву прес-конференцію головний тренер «Динамо» Анатолій Дем'яненко прибув у чудовому настрої.

- Думаю, у першу чергу глядачі отримали задоволення від футболу. Гра виявилась рівною. Можливо, десь територіальна перевага була на стороні «Шахтаря»… Те бажання та напруження, яке показали команди, говорить про те, що український футбол на правильному шляху. Побільше би таких ігор, і команд, здатних поборотись за перше місце. Хочу привітати своїх хлопців та суперника із хорошою віддачею.

- Перше запитання: що з Юссуфом? І друге: які будуть корективи перед двома останніми матчами чемпіонату та кубковим поєдинком?

- Якщо ви помітили, у нас дує багато травмованих футболістів, на жаль. Зараз важко щось сказати. Побачимо уже в Києві. Напевне, будемо довіряти тим, хто мало грав. Нехай доводять.

- Багато гравців «Шахтаря» налаштовуються на Кубок. Чи це означає, що кияни спокійно підійдуть о цього матчу?

- Ви самі знаєте. Що не можна спокійно ставитись до фіналу Кубку. Просто потрібно готуватись, як і до будь-якої іншої гри. Тим паче, футболістів не потрібно спеціально налаштовувати на «Шахтаря». Останніми роками між нашими командами триває напружена боротьба. Гравці самі все розуміють, вони будуть настроюватись серйозно.

- Сформулюю запитання по-іншому, «Динамо» іде на перемогу Кубку?

- Ну звичайно! У кожній грі ми намагаємось добитись максимального результату. Щось вдається, а щось – ні. Самі розумієте, це футбол. Не все буває так гладко, як хотілося б.

- Анатолій Васильович, а вам сподобалась гра у плані видовищності?
- Ви знаєте, коли змагаються дві таких команди, поєдинок може бути менш видовищним. Зате є напруженість, боротьба, бажання. Це найголовніше. Уболівальники люблять футбол за те, що гравці повністю віддаються на полі. У мене немає претензій до своїх гравців щодо віддачі. Те ж можу сказати і про «Шахтар». Звичайно, щось не виходило і у нас, і у суперника. Це зрозуміло.

- Як ви оціните гру Михалика на позиції центрального захисника?


- Я був змушений поставити його на цю позицію. Уже казав про травмованих… Зазвичай він грає опірного півзахисника. Але тим і прекрасний футбол. Якщо є універсальні футболісти, це великий плюс для команди. Так, у нього були помилки. Звичайно, Тарас не зіграв у свою силу. Десь він міг і краще. Можлива був страх допуститись прорахунку…Але він лише вчиться…


Прес-служба ФК «Шахтар»

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер