»Шахтар» – «Динамо»: українське «класико»

»Шахтар» – «Динамо»: українське «класико»

Футбольне протистояння Києва й Донецька, «Динамо» та «Шахтаря» – найпринциповіше на просторах України. За часів існування чемпіонату незалежної України в кожному сезоні команди з’ясовували стосунки на футбольному полі. За цей час було проведено 37 матчів. Перевага на боці «Динамо» – 17 перемог, 12 поєдинків завершилися нічийним результатом, й у вісьмох перемогу святкував «Шахтар». Різниця м’ячів також на користь нашої команди – 56:38.

Найпопулярніший результат у принциповому протистоянні – 1:0. Такий рахунок фіксувався в сімох матчах. 15 поєдинків завершилися з мінімальною перевагою однієї з команд (8:7 на користь «Динамо»). Найрезультативнішим же поєдинком став матч 13-го чемпіонату України (сезон 2003/2004), коли «Динамо» в Донецьку переграло «Шахтар» із рахунком 4:2.

У Донецьку команди зустрічалися 18 разів. Господарі записали на свій рахунок шість перемог, у сімох поєдинках було зафіксовано нічийний результат, п’ять разів із Донбасу із щитом поверталося «Динамо». За різницею м’ячів повний паритет – 21:21. Один матч між командами взагалі є унікальним. У сезоні 2001/2002 в Донецьку «Шахтар» виграв із рахунком 2:0, не забивши при цьому жодного м’яча! Обидва голи на рахунку динамівських захисників Федорова й Гавранчича, які поцілили у власні ворота.

Найкращими бомбардирами протистояння є Сергій Ребров та Андрій Шевченко у складі «Динамо», а також Жадсон із боку «Шахтаря» (на рахунку кожного по п’ять забитих м’ячів).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер