Шедеври Ярмоленка та Гусєва приносять перемогу над Польщею!

Шедеври Ярмоленка та Гусєва приносять перемогу над Польщею!

Протягом останнього тижня розмов навколо матчу у Варшаві було дуже й дуже багато, але всі, як тренери та експерти, так і вболівальники, погоджувалися в одному – українцям буде непросто. До того ж турнірне становище підопічних Михайла Фоменка просто зобов'язувало «жовто-синіх» грати на перемогу, адже в іншому випадку шансів потрапити на чемпіонат світу-2014 у Бразилії практично не залишалося би.

Із перших хвилин на поле стадіону «Народовой», який зібрав 58,000 глядачів, включаючи президентів двох країн, вийшли четверо із п'ятьох динамівців, які були в заявці на матч. Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв розташувалися на флангах атаки, Денис Гармаш діяв у центрі поля, а Євген Хачеріді мав стримувати єдиного форварда господарів Роберта Левандовські. Роман Безус розпочав матч на лавці запасних, а Євген Селін не міг узяти участі в поєдинку через дискваліфікацію.

Не встигла хвилинна стрілка зробити й двох обертів, як рахунок на табло змінився на користь нашої збірної! Денис Гармаш поборовся за м'яч та відпасував на Андрія Ярмоленка. Той, отримавши м'яча на правому куті штрафного майданчика, змістився ближче до центру та завдав шедеврального удару з лівої ноги. Сфера, пролетівши повз двох захисників та воротаря, який витягнувся у стрибку, залетіла точно під дальню стійку! 1:0 і десятий м'яч Андрія за збірну України!

На куражі наша збірна не зупинилася й спромоглася забити знову! Цього разу, в боротьбі із захисником заволодіти м'ячем вдалося вихованцю «Динамо», який зараз грає за «Дніпро», Роману Зозулі. Форвард у падінні віддав пас на Олега Гусєва, який вирішився на потужний удар метрів із 20! І не даремно, адже м'яч поцілив точно в правий від воротаря кут воріт – 2:0 (12-й гол Олега за «жовто-синіх»)!

Поляки побігли рятувати становище. Один із численних прострілів із правого флангу знайшов свого адресата – із лінії воротарського майданчика м'яч у ворота Андрія П'ятова спрямував Лукаш Піщек – 2:1.

Відігравши один м'яч, господарі з подвоєною енергією пішли вперед, збільшивши швидкість до межі. Звична річ, настільки напружена гра не могла пройти й без фолів. Серед динамівців «гірчичником» відзначився Гармаш. Українці ж, логічно, зосередилися на захисті, зробивши ставку на контратаки. І це принесло плоди наприкінці тайму! Гусєв прорвався правим флангом та навісив до штрафного майданчика, звідки Ярмоленко головою переправив м'яча Зозулі, а Роман, поклавши корпус, пробив точно в кут – 3:1!

Другий тайм видався не менш напруженим, хоча все ж ініціативою володіли саме українці, які кілька разів могли навіть збільшити свою перевагу в рахунку.

У компенсований час Дениса Гармаша замінив Роман Безус, зафіксувавши появу п'ятого динамівця у красивій, ефектній та дуже важливій перемозі збірної України над Польщею. Завдяки цьому успіху наша команда піднялася на третю сходинку у своїй відбірковій групі.

26 березня наша команда в Одесі прийме Молдову.

www.fcdynamo.kiev.ua

* Фото pilkanozna.pl

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер