»Шериф» – «Динамо». Початок матчу о 22:05

»Шериф» – «Динамо». Початок матчу о 22:05

Не можна сказати, що столиця Молдови, Кишинів, де зупинилося «Динамо» напередодні матчу Ліги Європи УЄФА проти «Шерифа», живе майбутнім поєдинком. Швидше навпаки. Куди більший інтерес у столичних уболівальників викликає молдавське дербі між «Зімбру» та «Шерифом», яке відбудеться 3 жовтня (як і вітчизняне «класіко» між «Динамо» та «Шахтарем», яке також відбудеться найближчої неділі на «Донбас Арені») на однойменному стадіоні «Зімбру».

По дорозі до вокзалу неодноразово довелося почути, як місцеві радіостанції активно закликають уболівальників на стадіон, влаштовуючи всілякі розіграші квитків. Тираспіль, із населенням практично у 200 тисяч жителів, який є другим за кількістю населення містом Молдови, розташований у 75 кілометрах від Кишинева. Поза сумнівом, участь у груповому турнірі Ліги Європи УЄФА, яку другий рік поспіль дарують своїм уболівальникам футболісти «Шерифа», є лакмусовим папірцем для клубу, який ніколи зірок із неба в європейських турнірах не хапав.

При цьому «Шерифу» лише 14 років із дня заснування. На внутрішній арені тираспільцям давно вже немає рівних – починаючи з 2001-го року «Шериф» є незмінним чемпіоном країни. Останні роки команда під керівництвом білоруського фахівця Андрія Сосницького дає можливість уболівальникам оцінити потенціал команди на тлі найсильніших команд Старого Світу, регулярно беручи участь у кваліфікаційних раундах Ліги чемпіонів і, як уже згадувалося, групових турнірах Ліги Європи.

Що стосується майбутнього поєдинку, то, за інформацією прес-служби «Шерифа», сьогодні ввечері на головній арені спорткомплексу «Шериф», що вміщує 13 000 людей, очікується аншлаг. За кілька днів до матчу було продано більше половини від загальної кількості квитків, і ажіотаж із наближенням четверга лише збільшувався. Не залишиться без підтримки й «Динамо» – з України приїде близько 500-та вболівальників.

У Кишиневі вдень стоїть сонячна погода, а ось із приводу Тирасполя синоптики не дуже оптимістичні у своїх прогнозах. На вечір четверга велика вірогідність дощу. Для вболівальників цей факт не має спричинити особливих проблем, оскільки трибуни стадіону мають навіс, а ось футболістам буде не дуже комфортно.

Арбітром матчу призначений 35-річний Іржі Йєх із Чехії, знайомий українським шанувальникам футболу по торішньому фінальному матчу чемпіонату Європи (U-19), в якому збірна України під керівництвом Юрія Калитвинцева переграла одноліток із Англії та стала континентальним тріумфатором. Допомагати співвітчизнику будуть Антонін Кордула та Еміль Убіас. Спостерігати за перипетіями матчу з-за воріт будуть Мирослав Зелінка та Томаш Кочурек, а функції резервного арбітра виконає Радек Матейєк.

Нагадаємо, що матч «Шериф» – «Динамо» розпочнеться о 22:05 за київським часом. Пряма трансляція запланована на телеканалі ICTV (разом із Олексієм Маргієвим у ролі коментатора виступить воротар «Динамо» Максим Коваль), а текстова трансляція – на нашому сайті.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер