Шестеро динамівців – у символічних збірних другого туру УПЛ

Шестеро динамівців – у символічних збірних другого туру УПЛ

Нагадаємо, у другому турі «Динамо» здобуло впевнену, хоч і непросту, перемогу в Харкові над «Металістом» (2:1) завдяки голам Артема Кравця та Андрія Ярмоленка з пенальті.

Сайт Football.ua включив до своєї символічної збірної лише одного динамівця – Данило Сильву, давши його грі наступну характеристику:

Данило Сілва (1-й виклик): «Формально Данило Сильва взагалі не є центральним захисником, але після травми Драговича в другому таймі він узагалі залишився в якості лідера оборони. І якщо фланги постійно провалювалися, а центр поля просідав від швидких атак суперника, то Данило Сильва надав харків'янам мало шансів у своєму штрафному майданчику.

Цікавий факт. 88% ТТД у виконанні Данило Сильви були вдалими. Лише Драгович, який відіграв півматчу, має показник кращий – 95%».

Портал UA-football.com у грі з «Металістом» особливо відзначив Євгена Макаренка та Юнеса Беланда, яким знайшлося місце у символічній збірній за версією видання:

Євген Макаренко (1-й виклик): «У центральному матчі другого туру між «Металістом» та «Динамо» напруга протрималася з першої й до останньої хвилини зустрічі, й хоч гра не була видовищною, нецікавою її назвати аж ніяк не можна. Багато ключових епізодів протистояння між киянами та харків'янами проходили на флангах, і від таких гравців, як Макаренко, залежав кінцевий підсумок дуелі. Євген у вже відомій, властивій йому манері надійно відпрацьовував в обороні, стримував атаки слобожан, і був помітний у наступальних комбінаціях «синьо-білих».

Юнес Беланда (1-й виклик): «У матчі з принциповим суперником Беланда став одним із ключових гравців у середині поля. Юнес почувався справжнім господарем становища, й обороні «Металіста» так і не вдалося стримати динамівця. В обох голах у ворота Дішленковича Беланда взяв безпосередню участь – перший раз віддав блискучий пас на Кравця, а на 43-й хвилині несподівано пробив із меж штрафного майданчика. Після рикошету м'яч потрапив до Ярмоленка, який заробив пенальті у ворота Дішленковича».

Найбільше динамівців потрапило до збірної туру, яку склала редакція Футбольного клубу. Окрім Макаренка, Футбольний клуб відзначив Андрія Ярмоленка та Романа Безуса, а тренером символічної збірної обрав Сергія Реброва.

Євген Макаренко (1-й виклик): «Отримавши порцію критики за суперкубкову поразку від «Шахтаря», лівий захисник киян, схоже, зробив правильні висновки. В матчах чемпіонату він виглядав дуже впевнено, діяв корисно й в обороні, й в атаці. У Харкові не дав розгулятися на фланзі ані Кулакову, ані Вільягрі (обидва, до речі, блискуче відіграли проти «Зорі» в першому турі, а в суботньому поєдинку фактично були поза грою)».

Роман Безус (1-й виклик): «Після переможного гола у ворота рідної «Ворскли» плеймейкер киян видав ще один блискучий поєдинок – проти «Металіста». Лише за його пас, який почав першу гольову атаку, він гідний статусу одного з героїв центрального матчу туру. Але, окрім цього, Безус добре вів гру динамівців, багато відкривався, блискуче переводив акцент атак з одного флангу на інший, зробив кілька загострюючих передач».

Андрій Ярмоленко (1-й виклик): «Заробив пенальті (хоч і сумнівний) та забив із нього переможний гол у дуже важливому та важкому матчі. Так, втратив кілька чудових моментів, але все ж відпрацював вище за всілякі похвали. Бідному Пшеничних навіть із допомогою Азеведо ніяк не вдавалося стримати лідера атак гостей, який постійно відтягував на себе ще й увагу одного з опорних хавбеків «Металіста», полегшуючи завдання Безусу та Беланда».

Тренер – Сергій Ребров (1-й виклик): «Нинішній сезон, можливо, визначає на даному етапі його початок тренерської кар'єри. Прикра поразка від «Шахтаря» в Суперкубку не збентежила молодого спеціаліста, який продовжує активно довіряти молоді й при цьому гнути свою лінію. Як наслідок – перемоги над «Ворсклою» та на виїзді над «Металістом», і це вже непоганий старт...»

Нагадаємо, Безуса та Макаренка вже було включено до символічних збірних за підсумками першого туру. Тоді Макаренка було відзначено сайтом Football.ua, а Безуса – UA-football.com.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер