Шестеро динамівців зіграли проти Франції у складі збірної України

Шестеро динамівців зіграли проти Франції у складі збірної України

Матч відбувся у Сен-Дені на стадіоні «Стад де Франс».

Із сімох динамівців у складі національної команди, які потрапили до заявки на матч, тренерський штаб на чолі з Андрієм Шевченком, у стартовому складі на гру випустив шістьох представників нашого клубу: воротаря Георгія Бущана, захисників Іллю Забарного та Віталія Миколенка, півзахисників Сергія Сидорчука, Олександра Караваєва та Миколу Шапаренка. Четверо з них провели на полі весь матч, окрім Сидорчука, який був замінений на 79-й хвилині поєдинку, та Шапаренка, який не дограв кілька хвилин до фінального свистка.

Зазначимо, що Андрій Шевченко обрав на матч незвичну схему гри з трьома центральними захисниками та двома фланговими, а загалом вона виглядала так: 5-4-1.

Динамівці грали другим номером та зрідка переходили середину поля на чужу половину. Після кількох спроб французів, з якими впоралися наші захисники, на удар із середньої дистанції наважився Грізман та спрямував м’яч точно в дальній кут воріт по недосяжній для Бущана траєкторії.

У складі збірної України до воріт суперника кілька разів намагався прорватися Миколенко, який був активним та охоче йшов у боротьбу за потреби, але безрезультатно, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги французів.

У другому таймі господарі продовжили більше володіти м’ячем, українці ж діяли на контратаках, і одна з них принесла плоди у вигляді забитого м’яча, на який напрацювали динамівці: Караваєв обігрався із Сидорчуком, Сергій завдав удару в напрямку воріт, і Кімпембе, намагаючись вибити м’яч, зрізав його у власні ворота – 1:1. Незабаром удару по воротах завдав Миколенко – Льоріс м’яч забрав.

Господарі активізувалася, але Забарний, Караваєв та інші захисники нейтралізували загрозу, діючи грамотно в обороні. Також виручав свою команду і Бущан, який двічі витягнув м’яч з-під поперечини після ударів Грізмана. Тож, збірна України здобула перше очко у відборі до ЧС-22.

Нагадаємо, що попереду у нашої збірної ще два матчі у кваліфікації до чемпіонату світу 2022-го року – 28-го березня проти Фінляндії та 31-го березня проти Казахстану. Обидва відбудуться в Києві на НСК «Олімпійський» та розпочнуться о 21.45.

Кваліфікація до ЧС-2022. Група «D»

Франція - Україна – 1:1 (1:0)

Франція: Льоріс (к), Павар, Варан, Кімпембе, Ернандес, Канте, Рабйо, Коман (Дембеле, 63), Грізман, Мбаппе (Марсьяль, 77), Жиру (Погба, 63).

Україна: Бущан, Миколенко, Кривцов, Забарний, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук (Коваленко, 79), Зінченко (к), Малиновський, Шапаренко (Зубков, 86), Яремчук (Мораес, 72).

Голи: Грізман (19) – Сидорчук (57)

Попередження: Павар (30).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер