Шестеро динамівців зіграли за збірну України проти Нідерландів на Євро-2020

Шестеро динамівців зіграли за збірну України проти Нідерландів на Євро-2020

На груповому етапі підопічні Андрія Шевченка зустрілися зі збірною Нідерландів в Амстердамі. Гра вийшла напруженою, цікавою та завершилася мінімальною перемогою голландців 3:2, причому всі п’ять м’ячів були забиті у другому таймі.

Команди активно розпочали поєдинок, обмінявшись небезпечними атаками. Бущан двічі виручив свою команду після ударів нідерландців, реагуючи на «постріли» із середньої та близької дистанції. Ще одного разу динамівський воротар врятував українців у середині тайму після удару Депая з меж штрафного майданчика. На правах фаворитів господарі більше володіли ініціативою, мали перевагу та створили більше моментів біля воріт «синьо-жовтих». Проте, захисники нашої команди та воротар діяли безпомилково. Зокрема, в одному з моментів Бущан встиг зреагувати на удар з льоту приблизно з лінії штрафного майданчика. Наша команда розраховувала на контратаки, і деякі з них вийшли достатньо стрімкими та небезпечними, проте завершити їх забитими м’ячами гостям до перерви так і не вдалося.

Другий тайм проходив у схожій манері – голландці більше володіли м’ячем, а українці грали від оборони. Темп гри дещо знизився, але варто було нідерландцям прискоритися, як одна з їхніх атак призвела до взяття воріт: де Йонг віддав передачу направо Думфрісу, той прострілив до штрафного майданчика, Бущан вдало перервав цю передачу, проте захисники нашої команди не встигли підібрати м'яч і прикрити Вейналдума, який набіг з глибини і спрямував м'яч в ворота збірної України. А через кілька хвилин суперники відзначилися вдруге: Думфріс від лицьової лінії відкотив м'яч під удар Вегхорсту, який пробив з льоту метрів з 10-ти та збільшив перевагу своєї команди.

Утім наші хлопці не знітилися, а через певний час змогли не лише скоротити відставання в рахунку, а й зрівняти результат. Спочатку Ярмоленку вдався чудовий удар із району півкола перед штрафним майданчиком точно у верхній кут воріт, а через кілька хвилин Малиновський здорово виконав штрафний удар, подавши м’яч точно на голову Яремчуку, який спрямував його у сітку – 2:2. Але наприкінці зустрічі голландцям таки вдалося вирвати перемогу: Аке зліва навісив до штрафного майданчика, де Думфріс переграв у повітрі Зінченка та головою переправив м’яч у ворота. У час, що залишився до фінального свистка, збірна Нідерландів змогла зберегти результат, який її влаштовував, та довела гру до перемоги.

У матчі взяли участь шестеро представників «Динамо». П’ятеро з них – воротар Георгій Бущан, захисники Віталій Миколенко, Ілля Забарний та Олександр Караваєв, і півзахисник Сергій Сидорчук – вийшли на поле у стартовому складі та відіграли весь матч. Ще один – півзахисник Микола Шапаренко – увійшов у гру на 64-й хвилині.

Нагадаємо, свій наступний матч на Євро-2020 національна збірна України проведе в рамках групового етапу 17-го червня проти Північної Македонії в Бухаресті.

Євро-2020, 1-й тур групового етапу

Нідерланди – Україна – 3:2 (0:0)

13.06.2021. Амстердам, «Йохан Кройф Арена»

Україна: Бущан, Миколенко, Забарний, Малиновський, Караваєв, Матвієнко, Ярмоленко (к), Зубков (Марлос, 13; Шапаренко, 64), Зінченко, Сидорчук, Яремчук.

Голи: Вейналдум (52), Вегхорст (58), Думфріс (85) – Ярмоленко (75) Яремчук (79)

Попереджений: Сидорчук (90+3).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер