Сьогодні йому виповнилося б 66...

Сьогодні йому виповнилося б 66...

Видатні особистості запам'ятовуються такими, якими були під час покорення своїх найвищих звершень. Образ Валерія Васильовича важко зв'язати з однією, навіть дуже гучною перемогою. Їх у нього було чимало.

Валерій Лобановський – неординарна особистість світового футболу, найяскравіша тренерська зірка радянської та сучасної історії. Світова слава прийшла до Лобановського-тренера після успіхів очолюваних їм команд. З київським "Динамо" Валерій Васильович виграв 2 Кубка володарів кубків та Суперкубок УЄФА, 8 чемпіонатів СРСР, 6 Кубків СРСР, 5 чемпіонатів України, 3 Кубка України. Під орудою Лобановського національна збірна СРСР стала віце-чемпіоном Європи та бронзовим призером Олімпійських Ігор.

У цьому році його колишній підопічний Андрій Шевченко завоював "Золотий м'яч". Він став третім вихованцем великого тренера, який тримав цю нагороду. У 1975 році це зробив Олег Блохін, а через 11 років Ігор Бєланов.

"Золотий м'яч" Андрія Шевченко видатний спеціаліст так і не побачив. А форвард "Мілана" услід за Кубком європейських чемпіонів встановив до підніжжя пам'ятника Валерія Лобановського і найпрестижніший індивідуальний трофей Європи.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер