Шостий день у Туреччині: дощ тренуванню не завадив

Шостий день у Туреччині: дощ тренуванню не завадив

У п'ятницю зовсім зіпсувалася погода на середземноморському узбережжі Туреччини. Весь день була похмура погода, а сильні пориви вітру змушували відпочиваючих туристів одягати теплий одяг. Погодні умови ледь не поставили під сумнів можливість проведення тренування. Але тренерський штаб, незважаючи на сильну зливу, заняття скасовувати не став. До матчу з «Шерифом» залишилося не так багато часу, тому кожне тренування фактично на вагу золота. Та й футболісти, вийшовши на поле спортивного комплексу «Cornelia Diamond», невдоволення аж ніяк не виявляли.

Після нетривалої паузи повернувся до тренувального процесу Франк Теміле. Щоправда, до кінця відпрацювати на тренуванні нігерієць не зміг – ще дає про себе знати ушкоджена нога. Також залишився в готелі й Євген Хачеріді, в якого розболівся палець на нозі.

Після контрольного матчу проти «Спартака» з Нальчика, в якому «Динамо» здобуло впевнену перемогу (4:0), тренувальне заняття мало відновлювальний характер. Усі вправи, запропоновані тренерським штабом, мали ігровий характер. Уся команда, за винятком воротарів, які працювали з Михайлом Михайловим за своєю програмою, розмістилася... в центральному колі. Спочатку футболістам було запропоновано перекидати м'яча руками з активними переміщеннями в межах обумовленого простору, потім же хлопці зіграли в добре знайому з дитинства гру – «Вибивного», щоправда, з використанням двох м'ячів. Азарт був настільки високим, що слідували доволі потужні удари. Слава Богу, потерпілих не виявилося, і всі отримали величезне задоволення.

Традиційно для підготовки в Туреччині футболістам також було запропоновано зіграти двохсторонку. Причому, в різних варіаціях. До польових гравців приєдналися воротарі, які довели, що в екстреному випадку можуть зіграти в нападі, – відмінні удари головою у виконанні Шовковського та Коваля неодноразово ставали результативними. Потім голкіпери зайняли звичні для себе позиції, і вже заважали поцілити у свої ворота в один дотик. Кожна вдала дія чи влучний удар супроводжувався схвальним вигуком.  Особливо старався в цьому плані Бетао, підбадьорюючи своїх партнерів по «синій» команді. Настрій бразильця передався всій команді, і в результаті «сині» святкували загальну перемогу, а після завершення тренування зробили спільну фотографію на пам'ять.

Дивіться фотогалерею «Підготовка в Туреччині. День шостий»

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Белека

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер