Шевченко і Блохін – посли Євро-2012

Влітку 2012 року в двох країнах, Україні і Польщі, пройде фінальний турнір чемпіонату Європи. Країни-господарки майбутньої континентальної першості не тільки готують інфраструктуру до турніру, але й уже визначилися з послами Євро-2012. Подібної почесті удостоєні четверо видатних футболіста – як чинні, так і минулого.

Україна буде представлена футболістами, які увійшли до історії футболу як блискучі форварди. Олег Блохін виступав за «Динамо» впродовж 18-ти років, за цей час ставши семиразовим чемпіоном СРСР і забивши більше 200 м'ячів, завдяки чому є найкращим бомбардиром «Динамо» за всю історію клубу. У 1975 році талант і майстерність Блохіна було визнано в Європі, коли він був удостоєний звання найкращого гравця континенту. У 2006-му році, вже в якості тренера, привів національну збірну України до чвертьфіналу чемпіонату світу.

Кандидатура Андрія Шевченка особливого представлення не потребує. У складі італійського «Мілана», куди Андрій перейшов у 1999 році, він перемагав у серії «А», ставав найкращим бомбардиром чемпіонату Італії, а в 2003 році перемагав у Лізі чемпіонів. Із показником у 173 забитих м'ячі Шевченко є другим бомбардиром в історії «Мілану». Вершиною кар'єри нині 33-річного форварда став 2004 рік, коли «France Football» визнав його найкращим футболістом Європи. Цього літа Шевченко повернувся до «Динамо» після 10-річної паузи і продовжує приносити користь клубу, який виховав його як футболіста.

Відзначимо, що Польщу представляють колишні футболісти збірної країни – Збігнєв Бонєк і Анджей Шармах.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер