Шевченко та Хачеріді про успіх збірної України

Внесок до перемоги нашої збірної над Англією (1:0) зробили п’ятеро динамівців. Всю гру на полі провели нападник Артем Мілевський і захисник Євген Хачеріді, для якого цей поєдинок став дебютним у футболці національної збірної. Вже в компенсований арбітром час замість нападника Андрія Шевченка на поле вийшов півзахисник Олег Гусєв, а нападника Андрія Ярмоленка був пущений Михайличенком у бій на 67-й хвилині. Після гри динамівці прокоментували перемогу.

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник:

- Із пенальті трохи промахнувся. Прикро, але я про це відразу ж забув, оскільки потрібно було думати про гру. Головне, що команда зіграла дуже добре й перемогла.

- Як вважаєте, Англія грала на повну силу?

- Так, хіба ви не бачили їхній склад? Якщо виграла Україна, це не значить, що збірна Англії берегла сили. Сьогодні була хороша гра, в якій ми виявилися сильнішими.

- У чому ми, на ваш погляд, перевершили суперника?

- Гадаю, в бажанні, оскільки ця перемога була нам більше потрібна. Хлопці добре налаштувалися й показали чудову гру.

- Після цієї перемоги гравців збірної України можна назвати героями?

- У нас дуже швидко королі стають пастухами. Має бути стабільність. Все ж таки, наша команда впродовж усього відбіркового циклу показала стабільну гру. Так, десь ми програвали, десь грали внічию, щось виходило, щось ні, але ми завжди боролися до кінця. Зараз абсолютно реально посісти друге місце у групі. Потрібно просто віддати належне команді й усім, хто допомагав їй у досягненні цього результату.

- Ви вже відчуваєте себе на чемпіонаті світу?

- Ні, в нас ще багато стикових зустрічей. Не потрібно відкидати найближчу гру в Андоррі, лише після неї можна буде казати про інше.

- Що ви робили в роздягальні англійців після гри?

- Розмовляв із хлопцями. У складі збірної Англії багато тих, з ким я раніше грав.

- Вони сильно засмутилися через поразку?

- Звичайно. Їхнім завданням було виграти всі матчі у групі.

- Як вам, у цілому, організація матчу в Дніпропетровську?

- Блискуче! Тільки вболівальники, які кидали файєри, помилилися, адже це рівень не чемпіонату України, а європейський. Потрібно віддати належне трибунам за підтримку, але вони, у свою чергу, мають замислитися. Не хотілося б, щоб цей стадіон дискваліфікували.

- Чи відчуваєте ви моральне задоволення від того, що обіграли футболістів «Челсі»?

- (Посміхається). Ви знаєте, моральне задоволення я відчуваю від результату – ми обіграли збірну Англії. Чесно кажучи, матч був напруженим і нервовим, ви все це бачили. Ми не мали права припуститися помилки, оскільки суперник дуже добре знає, як скористатися з них.

- Що тепер на нас чекає в Андоррі?

- Потрібно вигравати. Інших варіантів немає.

* * *

Євген ХАЧЕРІДІ, захисник:

- Враження від дебюту? Гадаю, все пройшло добре. Хвилювання, звичайно, було, але я спромігся впоратися з емоціями. Це була така ж відповідальна гра, як і матчі Ліги чемпіонів.

- Тобі довелося грати з габаритними нападниками Хескі та Коулом. Важко було?

- Так, було непросто. Як ви правильно відзначили, вони також потужні та могутні. Але нічого, впорався. Не хотів би зараз говорити про себе. Якщо не пропустили, значить, всі добре оборонялися.

- Свого часу ти грав і в другій команді «Металурга», й у «Волині». За яку з цих команд вболіватимеш у чвертьфіналі Кубка України?

- За «Волинь».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер