Шевченко і Шовковський: «Команда билася за результат і за Газзаєва»

Шевченко і Шовковський: «Команда билася за результат і за Газзаєва»

Лідери і ветерани «Динамо» Андрій Шевченко та Олександр Шовковський завжди в епіцентрі уваги. Після гри «Динамо» з «Металістом» (3:0) їхня думка про положення справ у команді і, безпосередньо, про сам матч, викликала великий інтерес.

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

Шевченко вийшов із роздягальні одним з останніх, адресувавши журналістам: «від вас не сховаєшся». До цього він довго розмовляв з наставником збірної України Мироном Маркевичем.

- Андрію, це була перша розмова із тренером збірної?

- Ні. Ми вже розмовляли, це не перша наша бесіда.

- У перерві ви йшли, обіймаючись із Маркевичем, і щось обговорювали. Що саме?


- Не буду казати. Це секрет (посміхається).

- На ваш погляд, сьогодні на полі в «Динамо» все виходило?

- Гадаю, все, що було задумано, вдалося. Особливо в першому таймі, тому що в другому після вилучення і двох забитих м’ячів стало простіше. У першому таймі варто відзначити пресинг наших гравців у середині поля і в атаці.

- До речі, що ви можете сказати про епізод з вилученням?

- Я не буду це коментувати, завжди суджу виключно по грі. Це був момент, де суддя мав брати на себе всю відповідальність – побачив, не побачив. Я навіть не буду братися про це казати.

- Тим паче, «Динамо» було настільки заряджене, що могло виграти й у рівних складах…

- Хотілося, щоб гра була одинадцять на одинадцять. А якщо суддя ухвалив таке рішення, значить, він сто відсотків знав і бачив що сталося. Але я не беруся обговорювати той момент. «Динамо» продемонструвало хорошу зарядженість на гру. Всі гравці, особливо в першому таймі, були налаштовані на хороший пресинг, на бійцівську гру.

- Андрію, сьогодні «Динамо» билося за Газзаєва? Можна так казати?

- Так, так. Безперечно.

- На це вплинув матч із «Закарпаттям»?

- Гра із «Закарпаттям» уже пройдений етап. Обговорювати це немає сенсу, тому що можна по-різному трактувати той матч. До цього в нас була нічия, нам був необхідний серйозний поштовх. Програли по грі, звичайно, але ж якби ми реалізували всі моменти, які були, то все було б по-іншому. Тут я кажу ще і про так званий чинник везіння у футболі.

- Після матчу із «Закарпаттям» почали говорити про санкції…

- Це все в минулому. Головне, що відбулася реакція команди. І я дуже радий за Валерія Георгійовича, що в такий справді важкий момент команда продемонструвала на футбольному полі зарядженість на гру, серйозні бійцівські якості. Я гадаю, ми заслужили на перемогу.

- Андрію, після кількох невдач Газзаєв казав, що потрібно йти до церкви ставити свічку. Ходили?

- Кожен як відчуває, так і робить. Я й так віруюча людина.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Перш за все, хочу сказати велике спасибі вболівальникам нашої команди, які прийшли сьогодні на стадіон. Гадаю, ми не розчарували їх своєю грою і результатом.

- Можна сказати, що «Динамо» сьогодні билося і за Газзаєва?

- Знаєте, кожен із людей, які працюють у такій команді, як «Динамо» - це особистість, яка ставить перед собою максимальні завдання. Щось може виходити, щось ні. Але ми всі єдина сім’я, один за одного відповідає, в тому числі і за головного тренера. Я сьогодні радий. Як за команду, так і за головного тренера.

- Олександре, ви бачили епізод із червоною карткою? Що саме там сталося?

- Важко коментувати ці події, тому що я перебував дуже далеко від місця, де все відбувалося.

- Не було прикро, що вилучення було зайвим? Адже «Динамо» сьогодні виглядало сильнішим і, напевно, обіграло «Металіст» у повному складі…

- Так, гравець «Металіста» лежав на газоні, але тільки суддя має право зупиняти гру. Це прописано у правилах, і всі чудово знають. Це не означає, що потрібно кидатися на гравця з вірогідністю відірвати йому ногу чи робити щось ще. Потрібно свої особисті інтереси все ж таки ставити трохи нижче за інтереси цілої команди. Я вважаю, якою б не була ситуація, Девич сьогодні підвів свою команду. Але нам це зіграло на руку і я задоволений, що так сталося.

- «Динамо» зіграло у fair-play?

- Я не буду це коментувати. Ми ставимо результат на перше місце. І я повторюся – суддя ухвалює рішення, коли зупинити гру. І якщо він побачив, що лежить гравець, то був зобов’язаний це зробити. Ну, а те, як вчинив суперник… Якби він був із нашої команди, я би після гри висловив все, що думаю із цього приводу. Вважаю, він підвів всю команду, граючи таким чином.

- Наскільки матч із «Закарпаттям» вплинув на хід сьогоднішньої гри?

- Матч із «Закарпаттям» стоїть окремо. Втім, як і те, що сталося під час гри, а також після неї. Якщо відкинути всі емоції, ми мали три можливості для взяття воріт. У результаті, пропустили контратаку і пропустили гол. Таке буває у футболі. Головне, що після такого ляпаса ми з гідністю і честю вийшли із ситуації, принаймні, на сьогоднішній день. А те, що чемпіонат не закінчився, всі чудово знають. До останнього моменту команда докладе максимум зусиль, щоб стати чемпіоном.

- Подібна ситуація мала місце десять років тому, коли «Динамо» провело серію невдалих ігор. І на матч із «Манчестер Юнайтед» вся команда підстриглася налисо…

- Такий варіант не розглядався.

- А збори були? Можна провести паралелі з тією ситуацією?

- Кожна ситуація індивідуальна. Інша справа, що періодично ми потрапляємо до подібних обставин. По очах усіх хлопців було видно бажання вийти на футбольне поле і показати, що минулий матч був випадковістю, яка може статися з кожним. Сьогоднішня якість гри показала, що команда «Динамо» перебуває в нормальній кондиції.

- В Інтернеті з’явилася інформація, що після матчу із «Закарпаттям» гравці нібито побилися в роздягальні, а також що вся команда була оштрафована…


- Ви знаєте, президент платить гроші і президент ухвалює рішення. А ми виходимо на футбольне поле і маємо якісно відпрацьовувати свою зарплату. Керівництво має право вимагати від нас по максимуму. Тому кожен футболіст має незалежно від команди, проти якої він виходить, грати на максимальних можливостях. У «Динамо» величезна історія. Кожен виконавець має вписувати великими буквами події до історії клубу, продовжувати її, творити її, роблячи команду ще сильнішою і кращою. Я вважаю, що це ті принципи, яких потрібно обов’язково дотримуватися. І це ми, старші хлопці, намагаємося донести до молодших.

Яна Котик, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер