Шевченко та Шовковський: ми заслуговували на місце у Лізі Європи

Гравці «Динамо» Андрій Шевченко та Олександр Шовковський у нинішній Лізі чемпіонів провели ювілейні матчі. Шевченко проти «Барселони» в сотий раз вийшов на поле в матчах Ліги чемпіонів, а Шовковський трохи раніше подолав цей же бар'єр у цілому, в єврокубках. Досвідченим гравцям є що сказати і порівняти. Тим цікавіше їхня думка щодо виступу «Динамо» в Лізі чемпіонів і, зокрема, в зустрічі з «Барселоною».

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Ви самі бачили, що сьогодні ми грали проти найсильнішої команди світу. У футбол вони грають як у шахи, тому протистояти їм було дуже важко. Нічия 1:1 була б для нас ідеальним результатом: ми не потрапили б до Ліги чемпіонів, але грали б у Лізі Європи. Але все ж таки не дарма Мессі отримав «Золотого м'яча», у нього все виходить. Всі наші хлопці сьогодні гідно грали, старалися, ніяких претензій до них бути не може.

- Але все ж таки, до «Динамо» ти повертався не для того, щоб так рано закінчити євросезон?

- «Динамо» будує нову команду. У нас була дуже важка група, і ми не виглядали гіршими за інші команди, окрім хіба що «Барси», яка була лідером групи. А з «Інтером» «Динамо» провело дуже хороші матчі, нам просто не пощастило. Результат це ще не все, головне, що в команди є перспектива. Потрібно дивитися вперед. Я гадаю, наступного року в нас буде зовсім інше «Динамо».

- У цьому євросезоні поразки якісь схожі, всі на останніх хвилинах...

- Десь позначається недолік досвіду, десь невезіння. Сьогодні Мессі такий штрафний виконав! З «Інтером» були свої помилки. Всі помиляються, але те, що в команди є майбутнє, це сто відсотків. клуб у нас чудовий, блискучий тренер, потрібен лише час, щоб гравці змужніли. Їм необхідно дати можливість отримати досвід таких матчів.

- Можеш підбити підсумки єврокубкового сезону?

- З одного боку, можна сказати, що він невдалий, тому що ми нікуди не вийшли. Але з погляду гри і віддачі його можна записати до активу, включаючи ігри з «Інтером» та «Рубіном». «Рубіну» - команді, яка стала чемпіоном Росії, - ми взагалі ні в чому не поступилися. З італійцями в Києві могли взяти мінімум очко, але за чотири хвилини пропустили два м'ячі. Таке життя, це потрібно пережити. Всі засмутилися, але в той же час для молодих гравців це буде хорошим уроком. Їм не вистачало впевненості, але в наступному сезоні, я гадаю, все буде інакше.

- Можна сказати, що «Динамо» не пощастило з групою? Були б суперники трохи легші, можливо, склалося б усе інакше?

- Це була група чемпіонів. Та й зараз усі команди йдуть на перших місцях у своїх чемпіонатах. Лише якогось очка нам не вистачило, щоб посісти третє місце, хоча ми боролися до кінця. А доля путівки до плей-оф вирішувалася в останньому турі. Я дозволяю собі міркувати про це, тому що маю великий досвід, а в молодих гравців все тільки починається.

- З погляду змісту гри, який матч із шести був найкращим?

- Ми дуже пристойно зіграли з «Рубіном» вдома і з «Інтером» на виїзді. У росіян ми виграли і показали хорошу реалізацію моментів, те, чого нам не вистачило в Мілані. У Києві з «Інтером» усе перевернулося за якихось чотири хвилини. З «Рубіном» на виїзді ми дуже добре зіграли другий тайм, але знову не реалізували моменти. А з «Барселоною», повірте мені, дуже важко шукати шанси.

- Незважаючи на негативний результат, є привід для привітань. Сьогодні ти провів сотий матч у єврокубках...

- Це приємно, тому що, наскільки я знаю, таких гравців тільки 12. Сподіватимуся, що ще принесу радість уболівальникам «Динамо».

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Якщо казати про себе, я засмучений, тому що команда вилетіла з єврокубків. Так, ми програли одній із найкращих команд світу. Але, я вважаю, судячи з розвитку подій на полі ми, в принципі, могли б зіграти внічию і потрапити до Ліги Європи.

- Чекали від Мессі такого удару зі штрафного?

- Ви знаєте, я засмучений якраз тому, що в тому моменті мені майже вдалося змінити траєкторію польоту м'яча, але, на жаль, він від поперечини залетів до воріт. Мені не вистачило зовсім трохи.

- Швидкий гол на початку матчу сильно вплинув на гру?

- Зараз можна казати все, що завгодно. Я вважаю, що забитий м'яч надихнув команду. Хлопці грали на межі можливостей. Це що стосується самовіддачі та бажання, щоб виконати поставлене завдання. Хто знає, якби в нас було чотири гравці, які номінувалися на звання найкращого футболіста року, гадаю, ми би обіграли Барселону.

- У принципі, іспанці створили не так багато моментів біля наших воріт, якщо не враховувати дальні удари. Чому в такому разі не вдалося зберегти нічийний рахунок?

- Мені важко відповісти на це питання. Я, як і всі хлопці, дуже засмучений, адже ми могли продовжити боротьбу в єврокубках, нехай не в Лізі чемпіонів, але, принаймні, у Лізі Європи. На жаль, ми пропустили м'яч, який я міг дістати.

- У команди була установка грати від захисту?

- З «Барселоною» важко грати від атаки.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер