«Шкендія» (Тетово, Північна Македонія): представляємо суперника

«Шкендія» (Тетово, Північна Македонія): представляємо суперника

Візитка

Заснований: 27 серпня 1979 року

Кольори: червоний, чорний

Стадіон: «Еколог Арена»

Президент: Вісар Беджеті

Головний тренер: Ернест Гйока

Поточна позиція в чемпіонаті Північної Македонії: 1

Середній вік гравців: 25,8 років

Історія

Клуб «Шкендія» був сформований 27 серпня 1979 року та представляє місто Тетово на північному заході країни. Заснований був групою місцевих албанських вихідців. Саме з цієї причини в емблемі та кольорах команди домінують чорний і червоний – кольори албанського прапора.

З моменту проголошення незалежності від Югославії, «Шкендія» встигла взяти участь у всіх клубних турнірах Північної Македонії (Республіки Македонії), а також у Лізі Європи і Лізі чемпіонів.

Також за свою історію клуб тричі завойовував золоті медалі чемпіонату, а також двічі перемагав у Кубку та одного разу – у Суперкубку країни.

Buy-KF-Shkendija-Football-Tickets-FootballTicketNet

Поточний сезон

Після 18-ти турів сезону-2020/2021 «Шкендія» очолює турнірну таблицю, набравши 39 очок (11 перемог, 6 нічиїх, 1 поразка, різниця м’ячів 36:12), маючи при цьому найкращий показник результативності та найменше пропущених м’ячів.

У Кубку країни команда з Тетова припинила боротьбу на стадії чвертьфіналу, поступившись у серії післяматчевих пенальті «Сілексу» (основний час завершився нульовою нічиєю).

У Лізі Європи «Шкендія» подолала два раунди кваліфікації, обігравши на виїзді азербайджанський «Сумгаїт» (2:0) та румунський «Ботошані» (1:0), але потім поступилася в рідних стінах грізному англійському «Тоттенхему» (1:3) та припинила виступ у єврокубку.

VFL.RU - ваш фотохостинг

Друга частина чемпіонату розпочнеться для наших суперників 14 лютого – «Шкендія» зіграє на виїзді саме проти своїх кубкових кривдників із «Сілекса».

Підготовка

Футболісти «Шкендії» зібралися після зимових канікул 5 січня, провівши перший втягувальний етап на батьківщині. У Туреччині команда перебуває з 26 січня і вже встигнула зіграти три контрольних матчі, у жодному з яких не перемогла: у матчі з луганською «Зорею» було зафіксовано результативну нічию (1:1), чернігівській «Десні» македонці поступилися (1:3), а з казахстанським «Кайсаром» також розійшлися миром (1:1). Спаринг із «Динамо» стане для команди з Тетова останнім на тренувальному зборі.

Склад

Середній вік гравців поточного складу «Шкендії» складає 25,8 років, а загальна вартість виконавців оцінюється у 5,93 млн євро за даними Transfermarkt. За команду з Тетова виступають вісім легіонерів із Словаччини, Хорватії, Албанії, Бразилії та Франції, а три футболісти – центральний захисник Егзон Бейтулай, лівий півзахисник Люпчо Дорієв та атакувальний півзахисник Еннур Тотре – мають досвід виступів за національну збірну Північної Македонії (до речі, суперника збірної України у фінальному турнірі Євро-2020).

Найрезультативнішим гравцем «Шкендії» в нинішньому сезоні чемпіонату Північної Македонії (14 м’ячів) є 34-річний нападник Бесарт Ібраїмі, знайомий українським уболівальникам за виступами в «Севастополі», сімферопольській «Таврії» та запорізькому «Металурзі». За команду з Тетова форвард проводить уже шостий сезон.

Тренер

З 2019 року «Шкендію» очолює 51-річний албанець Ернест Гйока. До цього досвідчений фахівець працював у себе на батьківщині та встигнув попрацювати з провідними вітчизняними клубами – «Камзою», «Фламуртарі», «Кукесі», «Влазнією». З минулого сезону спеціаліст працює у «Шкендії», яка стала для нього першим закордонним досвідом у тренерській кар’єрі.

Shkendija-ErnestGjoka-training

Історія протистоянь

Раніше «Динамо» та «Шкендія» зустрічалися лише на юнацькому рівні. У Юнацькій Лізі УЄФА-2019/2020 команди перетнулися в першому раунді «Шляху національних чемпіонів»: у Києві «біло-сині» розгромили суперника з рахунком 8:0, а на виїзді було зафіксовано результативну нічию 2:2. Відзначимо, що з тих футболістів, які перебувають у таборі першої команди «Динамо» на нинішніх зборах, у матчах річної давнини брали участь Руслан Нещерет, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Вікентій Волошин та Владислав Ванат.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер