Шматочки мозаїки для перемоги над «Ольборгом»

Шматочки мозаїки для перемоги над «Ольборгом»

Для вболівальників нашого клубу, які, впевнені, не втратять можливості підтримати наших хлопців у матчі-реванші, це буде хороша можливість отримати відповідь на питання, що спантеличило багатьох, у вигляді поразки «біло-синіх» із великим рахунком на полі суперника...

Не переборщити з мотивацією

Безумовно, майбутній поєдинок у Києві стане, швидше за все, вирішальним у визначенні кандидата на вихід із нашої групи до весняної стадії плей-офф. Португальський «Ріу Аве», який після трьох поспіль поразок закріпився на останньому місці, навряд чи стане серйозною перешкодою для того, хто після матчу у столиці України отримає реальний карт-бланш.

При цьому нашим футболістам, які мають бажання поквитатися з данцями, не варто аж надто на цьому зациклюватися. Їм й окрім цього важливого моменту цілком вистачає ігрових якостей, щоб здобути повноцінні три очки та вийти на заключні дві гри з необхідною перевагою в турнірній таблиці.

Скористатися перевагою в часі

Так склалося, що у динамівців, які розгромили «Дніпро» (3:0) у чемпіонаті УПЛ у неділю, буде на один день більше для підготовки до матчу проти «Ольборга», який пізно ввечері в понеділок у рамках 13-го туру датської Суперліги вдома впевнено переграв аутсайдера своєї першості «Силькеборг» (2:0).

Звичайно, в сучасному футболі з його надзвичайно інтенсивним ігровим циклом це не дуже значущий момент, але враховувати його все ж варто.

Фактор Ларсена

Роль 23-річного голкіпера «Ольборга» Ніколая Ларсена для свого клубу в нинішньому сезоні важко переоцінити. Варто було йому отримати на 57-й хвилині червону картку у стартовій виїзній грі групового етапу Ліги Європи проти бухарестського «Стяуа», як оборона данців розсипалася, мов будиночок із карт, пропустивши за час, що залишився, відразу п'ять м'ячів.

Потужний воротар (зріст 190 см, вага 83 кг) пропустив через дискваліфікацію домашню зустріч із «Ріу Аве» й, повернувшись до складу на домашню гру проти київського «Динамо», так і залишив свої ворота «на замку».

Додамо, що Ларсен не пропускає вже майже у п'яти матчах, залишаючись «сухим» протягом 435 ігрових хвилин.

Фактор Хачеріді

Центральний захисник «біло-синіх» Євген Хачеріді пропустив через травму ціле півріччя, а, повернувшись на поле у кубковій грі з «Карпатами», після цього залишався до, можливо, центральної гри всієї осінньої частини чемпіонату Прем'єр-ліги з «Дніпром» на лавці для запасних, поступившись своїм місцем бразильцю Данило Сильві.

Ігрову практику він, тим не менш, отримав у складі збірної України, яка за його безпосередньої участі не пропустила в матчах відбору Євро-2016 з Білоруссю та Македонією.

У складі «Динамо» Хачеріді вперше після тривалої відсутності знову зайняв своє звичне місце в центрі оборони в матчі національної першості лише в поєдинку з «Дніпром», і, судячи з показаної гри, віддавати його комусь наміру не має. Безсумнівно, його ігрові якості в боротьбі з фізично потужною групою атаки «Ольборга» можуть зіграти в майбутньому матчі одну з ключових ролей.

Вчимося на своїх помилках

Несподівана поразка динамівців на полі данців спантеличила багатьох фахівців та вболівальників, але після ретельного аналізу знайшла своє пояснення, яке «розшифрував» іспанський помічник Сергія Реброва Рауль Ріанчо.

- У захисті ми були розташовані дуже компактно, перекривали всі зони, окрім одного моменту. Їхній крайній лівий захисник (Гортер – прим.ред.) почав віддавати передачі в зону партнерам. За чотири матчі, які ми переглянули, він так ніколи не грав. Це стало несподіванкою для нас, плюс він не біг уперед, а діяв із глибини. Ми не пресингували його, а тим часом у нього з'являлося кілька варіантів передач. Цим «Ольборг» і скористався. Нам потрібно було грати щільніше з цим футболістом, не давати можливості підіймати голову. Проаналізувавши цей матч, ми зрозуміли, що не надто високо та сильно їх пресингували.

Чи стане ця робота над помилками тим базисом, який допоможе динамівцям перемогти команду Кента Нільсена, покаже сама гра, яка обіцяє бути дуже цікавою.

Не пропустіть можливість прийти в четвер на НСК «Олімпійський» та побачити її своїми очима!

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер