Шовковський і Несмачний: «Наш протест уболівальникам»

Шовковський і Несмачний: «Наш протест уболівальникам»

Воротар Олександр Шовковський, захисник Андрій Несмачний і півзахисник Олександр Алієв коментують перемогу над «Кривбасом».

Олександр Шовковський, воротар «Динамо»:

- Мені б хотілось перейти від перипетій матчу і зупинитись на іншому питанні. У нас дуже хороші і справедливі вболівальники. Вони чітко висловлюють свої вимоги до гравців «Динамо» і навіть коли у нас не все вдало складається, приходять на стадіон підтримати нас. За це ми їм вдячні!

Але є один аспект, який я, як капітан команди, не можу упустити. Ми становимо єдине ціле. Коли я говорю «Ми», під розумію, у першу чергу, команду. І зараз хочу сказати від імені всіх гравців. Ми вважаємо, що якщо відбувається зневажання на адресу одного гравця – образа наноситься на всю команду в цілому. І сьогодні на знак протесту почутих висловлювань на трибунах, зокрема – на адресу Владислава Ващука, ми не підійшли подякувати вболівальникам. Це наш своєрідний протест. У нас немає іншого способу донести свою позицію. Гравці не можуть змусити вболівальників це зробити, але ми можемо показати свою позицію до таких вчинків. Вважаю, у нас не повинно бути вигороджування чи прославлення окремого гравця. Повторюсь, у даному випадку я висловлюю позицію всієї команди.

Андрій Несмачний, захисник «Динамо»:

- Андрію, тактика швидкого голу – це перед матчева настанова Сьоміна?

- Ми самі прекрасно розуміємо, що в матчах із командами, які грають від оборони, швидкий гол – це завжди велика перевага. Після швидкого забитого голу ми можемо імпровізувати і грати вже у свій футбол. Суперник уже більше розкривається, що дає гам додатковий простір для атак.

- Чому футболісти після матчу не підійшли до трибуни з уболівальниками?

- Це протест нашим уболівальникам, які уже не перший раз задівають своїми речівками нашого партнера Владислава Ващука. Гадаю, такі дії з їхнього боку являються недопустимими. Саме тому ми всією командою вирішили не вітати вболівальників після матчу, раз вони так ставляться до гравця київського «Динамо».

Олександр Алієв, півзахисник «Динамо»:

- До початку нашого матчу ми вже знали результат поєдинку в Сімферополі, де «Шахтар» програв «Таврії», тому почали грати з подвійною енергією. Головне у цій грі було здобути три очки. Зараз ми вийшли на перше місце, але за втраченими очками все ж поступаємось «Шахтарю». Наше завдання – виходити на поле і грати на перемогу в кожному матчі. Тим паче, коли ми граємо вдома на очах у своїх уболівальників.

- Швидкому голу сприяла саме поразка «Шахтаря»?

- У принципі, ні. Юрій Павлович завжди говорить, щоб ми налаштовувались на перемогу з перших же хвилин, акцентуючи увагу на тому, що чим швидше заб’ємо, тим краще буде для нас.

- Сподіваєшся наступного разу нарешті потрапити в стартовий склад?

- Моя справа працювати на тренування і доводити своє право на місце в основному складі. А поставить мене тренер із перших хвилин чи вирішить випустити мене на заміну – для мене це немає принципового значення.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер