Шовковський та Шевченко – про перемогу над «Бешикташем»

Шовковський та Шевченко – про перемогу над «Бешикташем»

Воротар Олександр Шовковський, знову примірявши капітанську пов'язку, провів відмінний матч проти «Бешикташа», здійснивши кілька вражаючих сейвів упродовж поєдинку.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Олександре, головного тренера зустрічали в роздягальні оплесками?

- Знаєте, я пропустив цей момент, оскільки дещо затримався на полі після фінального свистка.

- Ви знову стали капітаном команди. Що відчували, виводячи партнерів на поле?

- Це нормальний життєвий процес. Головне, що ми змогли перемогти сьогодні. Можливо, команда не змогла показати ту гру, на яку очікують уболівальники, але при всьому цьому необхідно розуміти, що ми готувалися лише місяць. Це перша офіційна гра після тривалої зимової перерви, а товариські ігри не йдуть в жодне порівняння з офіційними. Ми хотіли перемогти, і сьогодні команда доклала максимум зусиль для цього.

- Капітанська пов'язка – це приємний обов'язок чи важкий тягар?

- Ви знаєте, це певне визнання людини, яка у футболі вже 28 років, з них 18-ть – у «Динамо» (Київ). У будь-якому випадку, з мене ніхто не знімав би лідерських функцій, навіть якщо б я не був капітаном.

- Вас лякали турецькими вболівальниками. Як сьогодні було перебувати на полі?

- Набагато приємніше грати за таких заповнених трибун, ніж на напівпорожньому стадіоні. Особисто для мене це був додатковий стимул, і сьогодні отримав задоволення від гри.

- Коли відчули, що це перемога?


- Після фінального свистка.

- Вже можна привітати вас із виходом до 1/8 фіналу?


- Ви знаєте, можливо, я повторюся, але скажу, що для мене найважливіша гра – це наступна. І матч-відповідь у Києві буде для нас ще важчим. Так, у нас є перевага, і необхідно її втримати.

* * *

На рахунку нападника Андрія Шевченка – важливий м'яч у матчі з «Бешикташем», який, як виявилося, став у результаті переможним для «Динамо».

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Ми очікували на важку гру, оскільки всі матчі в Туреччині даються складно. Проте, ми продемонстрували свої найкращі якості, і здобули заслужену перемогу.

- Андрію, чи можна привітати команду з виходом до наступного раунду?


- У футболі нічого не можна передбачити. Ми маємо діяти в тій же манері, адже ми будемо грати перед своїми вболівальниками.

- Матчі у Стамбулі складаються для ваших команд традиційно успішно…

- Так, звичайно. Я тут провів багато хороших ігор. Щоправда, коли згадую про Стамбул, у першу чергу в пам'яті спливає один матч (напевно, Андрій мав на увазі фінал Ліги чемпіонів сезону 2004/2005 рр. із «Ліверпулем», який «Мілан» програв у серії пенальті, – прим.).

- Чи сильно хвилювалася команда? Все ж таки, перший матч Юрія Сьоміна після повернення до «Динамо»…

- Передусім, це перший матч у нинішньому році. Було цікаво подивитися, які зміни сталися в команді. У складний момент ми змогли встояти, забили важливий матч, і надалі стало грати вже легше.

- Ви згадали про зміни. Що саме привніс до командної гри Юрій Сьомін?

- Ми стали діяти компактніше, і, гадаю, це є запорукою нашої перемоги.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), зі Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер