Шовковський і Шевченко про успішний старт у Лізі чемпіонів

У матчі з «Рубіном» Валерій Газзаєв використав двох футболістів, які успішно грали за «Динамо» в Лізі чемпіонів десять років тому. Їм слово.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Складно назвати складові перемоги. Гадаю, важливу роль зіграв повний стадіон. Сьогодні на полі в нас справді було на одного гравця більше. Відчувалося, що вболівальники з нами, а за такої підтримки грати завжди приємно. Що стосується самого матчу, можливо, в першому таймі ми були занадто гостинними господарями. Після перерви, коли почали грати агресивніше і без побоювання помилитися, переламали хід гри, зрівняли рахунок. На емоціях нам вдалося «дотиснути» «Рубін».

- Ця перемога додасть позитивного заряду напередодні поєдинків проти «Барселони» та «Інтера»?

- Будь-яка перемога дає такий заряд, незалежно від наступних суперників. Інша справа, що ані в Барселоні, ані в Мілані легко не буде, ми все це чудово розуміємо. Сьогоднішній результат буде мати дуже велике значення під час підрахунку очок після шести матчів, виходячи з того, яка сильна в нас група.

- Ти достатньо багато грав на міжнародній арені. Можеш сказати, що «Динамо» справді дуже сильна команда?

- У сьогоднішній грі – так.

- У першому таймі ти сильно зіткнувся з суперником. Нічого серйозного?

- Слава богу, мені вдалося вчасно прибрати ногу, удар прийшовся не по опорній, а тій, яка була в повітрі. Я її майже прибрав, тому все так добре закінчилося. Гравець за габаритами був важкий, пошкодження могло бути серйозним.

- Що сказав Шевченко після пропущеного гола? Здалося, у вас був напружений діалог?

- Ні, жодної напруги не було. Це наші внутрішні розмови, тим паче, що це не він мені казав, а я йому. Мені, як досвідченій людині, легше з боку підказати в епізоді, який він може використовувати для своєї та командної користі.

- А в перерві напружений діалог був?

- У перерві був конструктивний діалог. У кожного тренера свої методи підбадьорювання гравців. На когось вони діють, на когось ні. Але те, що сказав Газзаєв, хлопці почули, і в другому таймі грали так, як мали. Це і вплинуло на результат.

- Можна сказати, що «Рубін» провалив другий тайм?

- Я не схильний вважати, що гості зіграли нижче за свої можливості. Другий тайм я більше ставлю в актив нашій команді.

- Переломним моментом стала поява на полі Олега Гусєва?

- Так, вважаю, Олег дуже добре увійшов у гру й був одним із лідерів у другому таймі. В цілому, всі заміни, проведені головним тренером, зіграли дуже важливу роль і вплинули на остаточний результат.

- Як можеш оцінити дебют Хачеріді в Лізі чемпіонів?

- Вважаю, Женя провів чудову гру.

- Можеш пригадати, коли команда в Лізі чемпіонів востаннє забивала три м'ячі?

- Якщо чесно, не пам'ятаю. Не це важливо, а те, що ми сьогодні виграли. Це дуже важливий крок, тому що наступні дві зустрічі виїзні, дуже важкі.

- Твоя провина в пропущеному м'ячі є?

- Вона була б, якби м'яч залетів у той кут, де я стояв. А так – блискуче виконання штрафного удару.

- Здалося, що ти хотів зробити стрибок і посковзнувся...

- Ні, я не посковзнувся. Якщо ви уважно подивитеся повтор, то побачите, що три гравці «Рубіна» стали як би продовженням «стінки», повністю закривши мені огляд. Я не бачив, ані хто бив, ані куди летів м'яч. Побачив його, коли він вже був над «стінкою».

- Як вважаєш, «Рубін» зможе піднести сюрприз в повторному матчі в Казані?


- Не можна судити лише за одним поєдинком. Команда показує змістовну і впевнену гру в чемпіонаті Росії. Те, що вони з останніх десяти матчів не програли жодного, говорить багато про що. На підтвердження цього – чемпіонство минулого року. Але, як говориться, легше досягти чогось, ніж відстояти це звання. У Казані в нас буде нелегка гра, але давайте спочатку до неї доживемо.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Те, що ми випередили «Барселону» та «Інтер», - це хороший старт. У другому таймі в нас з'явилося більше шансів для передач із флангів, що дозволило перемогти. А ще, майстерність і велике бажання. Чесно кажучи, перед грою я трохи хвилювався, все ж таки десять років не грав на цьому стадіоні в Лізі чемпіонів. Своєрідний дебют вийшов.

- Після перерви ви тактично змінили гру?

- Ми стали діяти щільніше в середині поля, добре грали наші захисники і півзахисники. Майже відразу в нас виходили зустрічні атаки.

- Для вас стало сюрпризом, що російський чемпіон так слабко виглядав у другому таймі?

- Це не він слабко виглядав. Було очевидним, що «Динамо» після перерви помітно додало. «Рубін» не зміг змінити хід матчу, а грав на утримання прийнятного рахунку. А коли наша команда забила один м'яч і відразу другий, гостям було важко щось змінити. Вважаю, ми заслужено перемогли. Але цю гру потрібно скоріше забути, оскільки попереду дуже важкі ігри в чемпіонаті, а потім – «Барселона».

- Олег Гусєв, який вийшов на заміну, просто «підірвав» правий фланг. Ти не дуже комфортно почував себе на цій позиції?

- Немає сенсу казати, хто зіграв краще. Сьогодні кращою була вся команда, це головне.

- Але тобі, напевно, зручніше грати в нападі?

- Звичайно, позиція правого півзахисника для мене нова, мені нелегко, але до неї потрібно буде звикнути, провівши ще кілька ігор. Те, що мене просять, я прагну виконувати. Результат – перемога команди.

- Валерій Газзаєв бачить тебе саме на цій позиції?

- Потрібно запитати у нього. Я же готовий грати на будь-якому місці. Найголовніше – приносити користь команді. Як нападник, у своєму житті я вже забив достатньо голів, тепер даватиму можливість забивати іншим.

- Чому ти не бив штрафні на початку матчу?

- Було далеченько до воріт.

- Про що розмовляв із арбітром?

- Особливо ні про що. Просто попросив, щоб воротар скоріше ввів м'яча у гру, оскільки виникла пауза. Взагалі, я вважаю за краще не говорити з суддями чи робити це винятково в коректній формі, ніколи не змушуючи їх нервувати.

- Перед поєдинком із «Барселоною» три очки піднімуть бойовий дух?

- Звичайно. Для нас було важливим перемогти в першому матчі, адже нам необхідні будь-які очки, якщо ми хочемо вийти з групи.

- Вчора твій колишній партнер Індзагі забив два м'ячі за «Мілан». Між вами немає бомбардирської гонки?

- Ні, я отримую задоволення від гри на команду. У мене немає бомбардирських цілей.

- Якраз у день матчу з «Барселоною» в тебе День народження. Вже думав про це?

- Я отримую величезне задоволення від роботи на команду. Для мене головне – загальний результат. Вийде забити м'яча – добре, ні – також нічого страшного.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер