Шовковський, Нінкович и Шевченко: команда проявила характер

Шовковський, Нінкович и Шевченко: команда проявила характер

У поєдинку «Динамо» - «Дніпро» (2:1) гравці киян проявили характер, силу волі і величезне бажання перемогти. Все це допомогло переламати хід зустрічі, який спочатку складався на користь суперника.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- У першу чергу, хочу подякувати вболівальникам, які прийшли на стадіон підтримати улюблену команду. Дуже приємно грати за такоъ аудиторії. З приводу гри, ми до цього матчу підійшли з втратами – не було ключових гравців. Плюс у першому таймі пропустили м’яча. Безумовно, на "Дніпро" вплинуло вилучення. Гра була достатньо нервовою і напруженою. Не дарма Валерій Георгійович після матчу сказав, що за напругою і напруженням це була одна із найскладніших зустрічей.

- Наскільки було важко грати без Андрія Шевченка?

- Ця гра була одна з найважливіших. Але в нас залишається багато інших матчів і потрібно іноді поберегти гравця, щоб він зміг повноцінно відновитися і підготуватися до наступних зустрічей. Так, сьогодні було дуже важко. Було надано шанс молодим хлопцям, як вони його використали – потрібно питати в них. Але я гадаю, що за бажанням і самовіддачею претензій до гравців бути не може. Інша справа, що іноді підводила індивідуальна майстерність, але це буває в кожній грі.

- Коли вам забивали гол – захист «провалився»?

- Він мені трохи нагадує той м’яч, який ми пропустили у грі проти «Іллічівця». Такий напівудар, напівпростріл убік воріт і гравець, залишившись один, пробиває з десяти метрів.

- А удар у поперечину від Калініченка?

- По збірній ми знаємо, що й у Калініченка, й у Назаренка блискучі удари. Це їхня сильна зброя, вони часто використовують її. Слава богу, що сталося так, як сталося, м’яч влучив у поперечину. Якби влучив у ворота, я був би безсилий щось зробити.

- Усі гравці «Дніпра» казали, що заслужили на нічию і ні в чому не поступалися «Динамо»...

- Я погоджуюсь із вами, що дніпряни нам ні в чому не поступалися. Скажу ще, що велику роль у цьому матчі зіграло вилучення.

- Ви усвідомлюєте, що «Динамо» зараз, немов на мінному полі...

- Так, нам очки втрачати не можна, потрібно в кожній зустрічі виходити і вигравати. Це для того, щоб стати чемпіонами. Все в наших руках.

- Ключова гра буде із «Шахтарем»?

- Ви знаєте, всі наші ігри будуть схожі на кубкові.

* * *

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Відчувалася відсутність Шевченка і Мілевського?


- Так. Це була дуже важка гра, тому що без двох нападників, без двох лідерів, було важко. Але ми виграли і це найголовніше.

- Як Зозуля вписався у гру?

- Нормально. Можливо, всі очікували, що він вийде і відразу заб’є два голи. Йому було важко, але він впорався і зіграв добре.

- Зараз найпопулярніше питання – чи було вилучення?

- Я вам не можу нічого сказати. На мій погляд, Зозуля був ближчим до воріт.

- Дніпряни апелюють, що справа був ще й Чеберячко...

- Не знаю. Якщо він був справа і Зозуля не був останнім гравцем, значить червону картку показано неправильно.

- Вам сподобалося «Дніпро»?

- Знаєте, останні 20 хвилин у них було кілька моментів, але не все склалося. Я гадаю, ми сьогодні цілком заслужено виграли.

- В останній грі з «Дніпром» у вас відбувся інцидент із Пашаєвим. Сьогодні не було поганого передчуття?


- Не було. Тому що він залишився в запасі (сміється).

* * *

У грі з «Оболонню» Андрій ШЕВЧЕНКО отримав мікротравму, через яку пропустив матч із «Дніпром»

- Команда проявила характер, за рахунку 0:1 хлопці забили два хороших м’ячі, боролися до кінця. Сьогодні складна була гра, я гадаю, одна з найважчих, які ми зіграли в цьому чемпіонаті.

- Андрію, а епізод із червоною карткою...

- Я не коментую подібне. Є суддя, який прийняв рішення. Обговорювати його не в моїй компетенції.

Яна Котик, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер