Шовковський поряд із Каном, Касильясом та Ван дер Саром

Шовковський поряд із Каном, Касильясом та Ван дер Саром

Нинішній сезон – уже 20-й у кар'єрі 37-річного воротаря, який зіграв більше 550 матчів у складі рідної команди, включаючи 372 гри в Прем'єр-лізі, що поки є третім показником в історії чемпіонатів країни.

Дванадцятиразовий чемпіон та восьмиразовий володар кубка, вісім разів визнавався воротарем року, став першим українським футболістом, який записав до свого активу сто єврокубкових поєдинків. Поряд із Олівером Каном, Ікером Касильясом та Едвином ван дер Саром ветеран «Динамо» провів також більше ста матчів у Лізі чемпіонів УЄФА, а найкращим його досягненням в турнірі залишається вихід до півфіналу сезону 1998/99.

Разом зі збірною України Шовковський брав участь у фінальній стадії ЧС-2006, проте домашній ЄВРО-2012 він пропустив через травму плеча, яку отримав за місяць до початку турніру, а у вересні оголосив про завершення кар'єри в національній команді. Загалом кіпер провів під її прапорами 92 гри, ставши найстаршим гравцем в історії збірної – 36 років та 36 днів.

У грудні 2012 року Олександр Шовковський підписав із рідним клубом новий контракт, термін якого розрахований до завершення сезону 2013/14.

www.uefa.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер