Скорочуємо відставання...

Скорочуємо відставання...

Купу несподіваних результатів видав 18-й тур вищої ліги чемпіонату України. Напередодні матчу в Маріуполі динамівці одноголосно заявляли, що, мовляв, уся боротьба за національне “золото” ще попереду. Дехто із вболівальників сприймав ці слова з іронічною посмішкою, адже за турнірного розкладу сім очок відставання здавалися занадто великим розривом.

Після поразки “Шахтаря” в Одесі відставання київських динамівців від своїх головних конкурентів скоротилося до чотирьох очок. Враховуючи, що очну зустріч команди проведуть в Києві, не важко спрогнозувати, що головна боротьба за чемпіонський трофей ще попереду.

Поєдинок з середняком ліги “Іллічівцем” підопічні Олексія Михайличенко почали без традиційної “розвідки”. Упродовж перших п’яти хвилин кияни кілька разів турбували голкіпера Шуховцева. На 8-й хвилині технічний Ринкон підхопив м’яч у центрі поля, протягнув його до штрафного майданчику, по дорозі обігравши двох оборонців, і влучно пробив у правий кут. Швидкий гол явно не входив у плани команди Миколи Павлова, яка опісля за весь перший тайм не спромоглася нанести бодай один влучний удар по воротам Шовковського.

Кияни, натомість, мали кілька слушних нагод. Тільки Шацьких з Белькевичем по черзі впродовж хвилини виходили сам на сам з Шуховцевим, але кожного разу підводила точність. Виділялися на гострі атаки Лєко та Ринкон. Бразильський легіонер навесні став головною ударною силою динамівців, забиваючи четвертий матч поспіль (враховуючи кубкову поєдинок в Луцьку).

У другому таймі гра вирівнялась, і вже іллічівці, палко підтримувані численними глядачами, пішли на штурм київської фортеці. Активністю виділялися Рикун та А. Головко, чимало клопоту обороні завдавав вийшовший на заміну Єсин. Динамівці відійшли в оборону, діючи переважно на контратаках. Остання двадцятихвилинка запам’яталася марними спробами господарів поля забити бодай гол, але більш висока майстерність опонентів не дозволила нанести бодай одного небезпечного удару в створ воріт.

Гра так і закінчилася з мінімальною перевагою команди Михайличенко. Динамівці після фінального свистка дружно побігли віддячити невеличкій групі київських фанів, що спеціально прибула до Маріуполя підтримати своїх улюбленців.

Наступний матч першості України “Динамо” проведе на домашньому стадіоні з донецьким “Металургом”, що посідає після 18-ти турів п’яту сходинку. Гірники вдома поміряються силами з сьогоднішнім суперником киян “Іллічівцем”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер