Слід Блохіна на Алеї чемпіонів

Видатний атакувальний півзахисник італійського "Мілана" бразилець Роналдо де Ассіс Морейра, або ж просто Рональдіньо, став володарем престижної премії Golden Foot Award-2009 серед чинних гравців. Серед великих гравців минулого одну з нагород отримав українець Олег Блохін.

У суперечці за нагороду Рональдіньо обійшов у голосуванні форварда "Реала" Рауля, нападника "Барселони" Тьєррі Анрі та воротаря "Ювентуса" Джанлуїджі Буффона. За бразильця свої голоси віддали 43 755 фанів, Раулю дісталися 31 762, а Анрі відзначили 25 537. Загалом же в голосуванні взяли участь 158 470 тисяч чоловік.

Премія, яка патронується князем Монако Альбером II, вручається як чинним футболістам, старшим за 29 років, так і ветеранам. Минулого року її лауреатом став Роберто Карлос. За традицією обранці залишають відбитки своїх ніг на набережній в Монако. Рік тому на Алеї чемпіонів "наслідив" Ігор Бєланов, а в 2005-му - Андрій Шевченко, який переміг в номінації граючого футболіста. Нині в якості "легенд" окрім Блохіна визнані поляк Збігнєв Бонек, колумбієць Рене Ігіта, німець Карл-Хайнц Румменігге та бразилець Нілтон Сантос.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер