Оглядини продовжуються

Оглядини продовжуються

Відомий німецький футбольний фахівець Оттмар Хітцфельд провів у Києві два дні, обговорюючи з президентом ФК Динамо Київ Ігорем Суркісом можливість зайняти посаду головного тренера легендарного українського клубу.

Ігор Суркіс залишається вірний поставленої перед собою мети і планомірно веде пошук нового тренера, здібного вивести його клуб на найвищий рівень. У списку, який лежить на столі у президента Динамо, ім’я екс-тренера мюнхенської Баварії посідає чи не найперше місце.

Сьогодні Оттмар Хітцфельд провів у динамівському офісі понад трьох годин. За цей час він встиг побачити внутрішні приміщення, роздягальні гравців, трибуни для глядачів, вийти на поле та оцінити якість нового трав’яного покриття стадіону імені Валерія Лобановського.

Але, звичайно, найбільша частина візиту була відведена для переговорів Зрозуміло, вони походили у суворо конфіденційній обстановці. Але їх зміст і Ігор Суркіс і Оттмар Хітцфельд прокоментували журналістам клубної прес-служби, відповівши на їх питання.

- Пане Хітцфельде, наскільки для Вас став несподіваним приїзд до Києва?

- Я відгукнувся на запрошення керівництва ФК Динамо. У Києві мені вже доводилось бувати, тут проходили матчі за участю команди, яку я очолював як тренер (квітень 1999р., Динамо – Баварія, 1/2 ЛЧ, 3:3; березень 2000р. 2-й груп. Турнір ЛЧ, 2:0, - прим. ред.). Виходить, що Київ я трохи знаю. Тепер буду знати ще краще. Але, найголовніше, мені вдалось набагато ближче познайомитися з ФК Динамо Київ.

- Раніше Вам доводилось працювати з командами, які можна було назвати „важковаговиками”. Вас не турбує те, що київське Динамо поруч з ними виглядає дещо „легше”?..

- На мою думку, ФК Динамо – одна з ключових команд в Європі, яка знаходиться у верхній частині рейтингу і середняком вважатися не може. Усім відомо, що у становленні клубу велика заслуга належить великому тренеру пану Лобановському. Все що я тут побачив, мені дуже сподобалось: і інфраструктура клубу і все те, що ототожнює собою київське Динамо.

- Яким вам бачиться, пане Хітцфельде, подальший розвиток переговорів з президентом Динамо паном Суркісом?

- Ми особисто познайомились з паном Суркісом, мали з ним тривалу та змістовну бесіду. Я зміг своїми очима побачити те, що пан Суркіс зробив для ФК Динамо. У нашій розмові крапка ще не поставлена. Вважаю, вона буде мати продовження.

Про те, як оцінює результат своєї зустрічі з німецьким фахівцем президент ФК Динамо ми запитали самого Ігоря Суркіса. Нижче приводимо його відповідь:

- Я не хочу, щоб хто-небудь вважав, що пан Хітцфельд погодився очолити команду Динамо. Ми знаходимось у початковій стадії переговорів. Мені подобаються професійні підходи пана Хітцфельда. Я чудово розумію, що в розпал сезону поважаючий себе тренер не візьме команду, яку він не готував. Ми продовжимо наші переговори і обговорюватимемо можливість його роботи в Динамо – у якості тренера або, скажімо, консультанта. У розмові з паном Хітцфельдом я зрозумів, що він ще сам сумнівається, повертатися йому чи ні на тренерський місток. Адже, за його словами, він зараз працює у себе в Німеччині над дуже цікавим телевізійним проектом. Ось чому я дуже вдячний пану Хітцфельду за те, що він знайшов час та можливість приїхати на Україну. У нього, безумовно, є чому повчитися – це я зміг зрозуміти із бесіди з ним. Сподіваюсь, що наші подальші переговори з паном Хітцфельдом будуть ще більш плідними. Але останнє слово, звичайно, залишається за ним.

P.S. Сьогодні вранці президент ФК Динамо (Київ) Ігор Суркіс провів заключну зустріч із ще одним претендентом на посаду головного тренера команди Хав’єром Клементе.

Іспанський футбольний фахівець провів у Києві майже тиждень, познайомився з клубом і його інфраструктурою, відвідав матчі Міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського, а також поєдинок Ворскла – Динамо.

Побачене справило на пана Клементе приємне враження. Обидві сторони прийняли рішення підтримати двохсторонні контакти у відповідності з подальшим розвитком подій.

Сьогодні Хав’єр Клементе вирушив додому до Іспанії.

Президент ФК Динамо Київ Ігор Суркіс має наміри продовжити свої контакти з можливими претендентами на тренерський місток з числа закордонних фахівців уже найближчим часом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер