Дивіться прем'єру: «Олег Базилевич. Система футболу»

Дивіться прем'єру: «Олег Базилевич. Система футболу»

Зовсім нещодавно вийшла з друку книга Олега Базилевича «Система або Роздуми про футбол».

До цього авторами книг ставали багато вітчизняних футболістів та тренерів – Валерій Лобановський, Олег Блохін, Леонід Буряк, Анатолій Дем’яненко... Але жанр цих творів можна визначити виключно як мемуари. Базилевич також віддається спогадам. Але основну увагу в книзі приділяє системі організації гри та підготовки команд. Тій самій легендарній системі, завдяки якій київське «Динамо» здобуло всі свої міжнародні трофеї. Системі, яку ми, за звичкою, називаємо «системою Лобановського», але яку, насправді, розробило й реалізувало тріо Базилевич-Лобановський-Зеленцов.

«Система футболу» – це не лише набір конкретних тренувальних вправ, завдяки яким «Динамо» колись дивувало світ. «Система» – це все різноманіття футболу: і дитячий футбол, і тактика, і стратегія, і селекція, і підтримка радянських партійних керівників, яким прийшли на зміну олігархи-власники клубів.

У Базилевича є рецепт, як знову зробити український футбол одним із найбільш шанованих у світі. Він упевнений, що стара переможна «система» київського «Динамо» актуальна й зараз.

Коментує головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін: «Фільм власного виробництва телеканалу «Інтер» «Олег Базилевич. Система футболу» присвячений видатному футбольному тренеру, який разом із Валерієм Лобановським у 1975 році привів київське «Динамо» до перемоги в європейському Суперкубку. До 75-річчя чудового тренера Олега Базилевича ми зняли документальну розповідь про нього й про той час, коли футбол був спільною гордістю, хворобою, пристрастю, національним надбанням».

www.inter.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер