Сніжний майстер-клас Володимира ВЕРЕМЄЄВА

Сніжний майстер-клас Володимира ВЕРЕМЄЄВА

Сьогодні Володимиру Веремєєву виповнюється 71 рік. Футбольний клуб "Динамо" (Київ) вітає нашу легенду і згадує один із його яскравих єврокубкових матчів.

27 листопада 1973-го року в Києві лежав сніг. Було холодно і вітряно, але для великого футболу немає жодних перешкод.

У першому матчі 1/8 фіналу Кубка УЄФА динамівці приймали вдома серйозного суперника - німецький "Штутгарт". Це був перший єврокубковий сезон нового головного тренера "Динамо" Валерія Лобановського, який тільки починав будувати свою видатну команду зразка середини 70-х.

***

Динамівці на складному засніженому газоні були сильнішими і більш удалими. Німці славилися своєю сильною атакою (третя за ефективністю в Бундеслізі в тому сезоні після "Баварії" та "Боруссії" М), але в обороні господарів усе було гаразд.

Динамівці також багато і цікаво атакували. Гру команди вів Володимир Веремєєв, чиї передачі постійно ставили в глухий кут німецьких захисників. Півзахисник "Динамо" і сам пристрілювався по воротах "Штутгарта" і на 16-й хвилині завдав шикарного удара в "дев'ятку" - 1:0.

Це був перший гол Веремєєва в єврокубках.

Після перерви кияни продовжили тиснути на ворота суперника, створили ще кілька моментів (зокрема і після передач Веремєєва), а забив другий м'яч Володимир Трошкін, якому асистував Володимир Мунтян.

Господарі могли забивати ще, але обмежилися перемогою 2:0. Перемогою, якої, на жаль, їм не вистачило для виходу до 1/4 фіналу.

Найкращим гравцем київського матчу став Володимир Веремєєв. Це був його звичний виступ на високому рівні, коли суперники не знали, чого очікувати від технічного і непередбачуваного майстра останнього пасу.

І таких матчів в історії виступів Веремєєва в "Динамо" було дуже багато. З Днем народження, наша Легендо!

"Динамо" - "Штутгарт" - 2:0

"Динамо": Рудаков, Дамін, Доценко, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян, Буряк (Зуєв, 77), Колотов, Веремєєв, Блохін;

Голи: Веремєєв (16), Трошкін (62).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер