Власкор kicker: «Вишколу команд Лобановського могли б позаздрити багато учасників нинішнього Євро»

Власкор kicker: «Вишколу команд Лобановського могли б позаздрити багато учасників нинішнього Євро»

Сьогодні він люб’язно погодився відповісти на питання офіційного сайту нашого клубу:

- Пане Хассельбрух, як Вам живеться в нашій столиці?

- Ви знаєте, перед стартом європейського чемпіонату у німецьких фанатів склалося неправильне враження про те, що на них могло очікувати у вашій країні. На жаль, засоби масової інформації Німеччини, як правило, приділяють мало місця подіям в Україні. Спочатку здавалося, що навіть такий грандіозний футбольний турнір, як Євро-2012, не здатний змінити ситуацію на краще. Але варто віддати належне вашому народу. Люди виявилася настільки привітними, що багато моїх співвітчизників кардинальним чином змінили на краще ставлення до вашої країни.

- Що Вас найбільше здивувало за час перебування в Україні?

- Уже пішов четвертий тиждень мого відрядження до Києва. Редакція зняла для мене місткі апартаменти в районі Контрактової площі. Я ними дуже задоволений. За продуктами я ходжу до сусіднього супермаркету й ціни там, я маю визнати, не дуже відрізняються від тих, які ми маємо в Нюрнберзі (штаб-квартира kicker у Німеччині – прим.ред.). Так от, я найбільше здивований, як люди можуть жити й виглядати гідно, отримуючи в середньому, як мені сказали, 300-400 євро на місяць.

- Чи відвідували Ви стадіон «Динамо» та пам’ятник Валерію Лобановському?

- Так, звичайно, я не міг не скористатися такою можливістю й поклав букет квітів до його бронзового монументу. Лобановський значно випереджав свій час, був справжнім професором футбольних наук із математичним ухилом. Спостерігаючи матчі чемпіонату, я зробив висновок, що вишколу команд Лобановського могли би позаздрити багато учасників нинішнього Євро!

- Як вам власне футбольна складова турніру?

- Чесно кажучи, я очікував на більшу кількість сюрпризів, але в підсумку з груп вийшли всі збірні з п’ятірки провідних чемпіонатів, а також Португалія, Чехія та Греція. Неприємно спантеличили армію своїх численних уболівальників голландці. З іншого боку, доволы впевнено рухаються до вирішального матчу фаворити в особі збірних Іспанії та Німеччини.

- Яка Ваша думка про збірну Україну?

- Я гадаю, вашим уболівальникам нема в чому дорікнути ваших гравців. У команди було стільки труднощів перед стартом, що багато моїх колег вважали, що українські футболісти будуть просто у своїй групі «хлопчиками для биття». Але насправді цього не сталося, що лише додало певних фарб чемпіонату. До того ж, якби не та помилка угорського рефері у вирішальному матчі з Англією...

- Ви вважаєте, що вона серйозно вплинула на перебіг гри?

- Там було все достатньо очевидно. Гол був, а що б сталося надалі, показала би сама гра.

- У наступному відбірному циклі на чемпіонат світу 2014 року в Бразилії Україна знову буде боротися з Англією...

- Ви знаєте, у вас підростає відмінне молоде покоління гравців. Ветерани, такі як Шевченко та Воронін, уже оголосили про завершення кар’єри у збірній. Значить, основу команди складуть такі гравці, яких уже помітили й у Європі, як Гармаш. Коноплянка, Ярмоленко. Справа залишилася за малим – повірити у свої сили...

Олег Задерновський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер