Соблазни й контрасти Амстердама напередодні матчу з «Динамо»

Соблазни й контрасти Амстердама напередодні матчу з «Динамо»

Амстердам – столиця Нідерландів, місто спокус і контрастів. Архітектори примудрилися поєднати тут прекрасне із жахливим, а католицькі та православні церкви є сусідами зі вседозволеністю та розпустою – кварталом Червоних ліхтарів, який напевно є найбільш відвідуваним серед численних туристів. Сучасні споруди гармонійно доповнюють численні старовинні будівлі, які домінують в архітектурі Амстердама, через що відчувається деяка камерність надзвичайно красивого міста.

Амстердам зустрів гостей з України похмурою погодою і температурою +18 градусів. У порівнянні з київською спекою запропоновані погодні умови здалися просто райськими. Увечері, якраз коли «Динамо» проводило тренування, пішов дощ. Утім, опади не внесли жодних корективів у заняття нашої команди, оскільки дах «Амстердам Арени» було передбачливо зачинено. Погода в день матчу, ніби підтверджуючи контрастність столиці Нідерландів, зустріла привітним сонечком, а, згідно з прогнозами, ближче до вечора, під час матчу, температура буде цілком футбольною, зайвий раз сприяючи цікавій атакуючій грі.

Візуальних нагадувань про майбутній матч по місту немає – лише в деяких барах повісили афіші про можливість подивитися матч по телевізору з келихом пива. А ось місцеві жителі активно обговорюють між собою протистояння «Аякса» та «Динамо». Дізнавшись, що ми приїхали з Києва, амстердамці охоче розпочинали полеміку, жваво доводячи перевагу своїх улюбленців і обгрунтованість претензій команди на вихід до групового турніру нинішньої Ліги чемпіонів.

До речі, варто відзначити, що востаннє «Аякс» грав в основному раунді Ліги чемпіонів УЄФА п’ять років тому, коли, дійшовши до 1/8 фіналу, амстердамці у драматичній боротьбі програли міланському «Інтеру». Часи колишньої слави, коли «Аяксу» тричі підкорився Кубок європейських чемпіонів (востаннє в 1995 році), давно в минулому, а для нинішньої команди вихід до чвертьфіналу турніру – напевно межа мрій. Спочатку ж команда Мартина Йола прагне потрапити до групового турніру.

Сьогодні ввечері на «Амстердам Арені» буде аншлаг. Усі квитки (а стадіон вміщує трохи більше 52 тисяч глядачів) усіх цінових категорій було продано ще на вихідних. Як правильно зазначив Андрій Шевченко на прес-конференції перед матчем, грати за такої аудиторії буде дуже приємне, причому обом командам, і навряд чи в «Аякса» буде яка-небудь перевага у зв’язку з цим.

У майбутньому поєдинку з «Динамо» наставник «Аякса» Мартин Йол розраховує на 19 футболістів. Серед них немає захисника Аніти, який пропускає майбутній поєдинок через дискваліфікацію (з аналогічної причини на «Амстердам Арені» не зіграє і Денис Гармаш, який взагалі залишився в Києві), а також Ліндгрен, який не брав участі й у першому матчі.

Орієнтовний склад «Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик, Хачеріді, Попов, Вукоєвич, Єременко, Гусєв, Ярмоленко, Шевченко, Мілевський.

Нагадаємо, що стартовий свисток в матчі пролунає о 20:45 за місцевим часом (21:45 за Києвом). Пряма трансляція – на ТРК «Україна», текстова трансляція – на нашому сайті.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Амстердама

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер