Суперники «Динамо»: БАТЕ – чемпіон Білорусі

Суперники «Динамо»: БАТЕ – чемпіон Білорусі

Суперники «Динамо» по груповому турніру Ліги Європи УЄФА провели матчі в рамках національної першості.

БАТЕ з Борисова уп’яте поспіль (а загалом усьоме в історії) став чемпіоном Білорусі. Достроково оформити чемпіонство підопічним Віктора Гончаренка вдалося, здобувши перемогу на виїзді над «Белшиною» з Бобруйська. Хоча прихильникам борисівців довелося понервувати, оскільки після першого тайму господарі вели з мінімальним рахунком. Утім, після перерви впродовж десяти хвилин гості довели свою перевагу в класі, зусиллями Брессана, Бордачева та Нехайчика спрямувавши три м'ячі до воріт суперника. Щоправда, перемогу в чемпіонаті затьмарила травма Радькова – у захисника підозра на струс мозку.

«Белшина» – БАТЕ – 1:3 (1:0).

БАТЕ:
Веремко, Юревич, Шитов, Радьков (Сосновський, 46), Бордачев, Павлов (Нехайчик, 29), Володько, Ліхтарович (Скавиш, 73), Брессан, Бага, Родіонов.

Голи: Лебедєв (26) – Брессан (60, пен.), Бордачев (64), Нехайчик (70).

* * *

Тираспільський «Шериф» не мав особливих труднощів, перегравши на виїзді «Ністру». У першому таймі вже в компенсований час пенальті за фол проти Руамби реалізував капітан тираспільців Тархнішвілі, а після перерви дублем відзначився Єрохін. Особливо красивим вийшов другий гол росіянина – отримавши м'яча на межі штрафного майданчика, нападник переграв захисника, всадив воротаря на п'яту точку, після чого закотив м'яча до порожніх воріт. Таким чином «Шериф» продовжує триматися за лідерами, після 16-ти турів поступаючись «Дачії» та «Олімпії» трьома та одним очком відповідно.

«Ністру» – «Шериф» – 0:3 (0:1).

«Шериф»:
Стажила, Тархнішвілі, Георгієв, Франса (Ніколич, 90), Єрохін (Гаурач, 85), Баліма, Хачатуров, Руамба, Дьєду, Надсон (Фред, 85), Бранкович.

Голи: Тархнішвілі (45 1), Єрохін (66, 81).

* * *

Потихеньку підіймається турнірною таблицею АЗ з Алкмаара. Цього разу підопічні Гертьяна Вербеєка переграли на своєму полі грізний столичний «Аякс». Стримавши атакуючий порив гостей, алкмаарці в другому таймі провели два голи без відповіді – до взяття воріт в обох випадках призводили флангові подачі та влучні удари головою спочатку Вернблума, а потім Сігторссона. Завдяки цій перемозі АЗ розташувався на п'ятому місці, маючи в активі 25 очок – на вісім менше від лідируючого ПСВ.

АЗ – «Аякс» – 2:0 (0:0).

АЗ:
Ромеро, Мойсандер, Марселліс, Клаван, Морено, Гудмундссон (Ортис, 21), Ельм, Холман (Сігторссон, 72), Схаарс, Вернблум, Пелле (Фалкенбург, 90).

Голи: Вернблум (73), Сігторссон (77).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер