Суперники «Динамо»: БАТЕ програє в ранзі чемпіона

Суперники «Динамо»: БАТЕ програє в ранзі чемпіона

Суперники «Динамо» по груповому турніру Ліги Європи УЄФА провели матчі в рамках національних першостей.

БАТЕ, оформивши в попередньому турі дострокове здобуття золотих медалей, дозволив собі розслабитися і програти в останньому турі на домашній арені срібному призеру – «Шахтарю» із Солігорська. Незважаючи на перевагу господарів, першими відзначилися саме «шахтарі»: Греньков навісив із правого флангу, а Денисевич завдав завершального удару. Під завісу тайму блискучим виконанням стандарту порадував Ренан Брессан, зрівнявши рахунок, але на більше підопічних Віктора Гончаренка не вистачило. А ось гості свого шансу не втратили – у воротах своєї колишньої команди відзначився Алумона.

Таким чином, чемпіонат Білорусі 2010 року завершився тріумфом БАТЕ, який на шість очок випередив найближчого переслідувача, і тепер у хорошому настрої готується до матчу з «Динамо» (Київ), який відбудеться 2 грудня в Мінську.

БАТЕ – «Шахтар» (Солігорськ) – 1:2 (1:1).

БАТЕ:
Гутор, Юревич, Шитов, Сосновський, Бордачев, Нехайчик, Володько (Глебко, 86), Ліхтарович (Родіонов, 66), Брессан (Павлов, 77), Бага, Скавиш.

Голи: Брессан (38) – Денисевич (18), Алумона (77).

* * *

Упевнена перемога над «Дачією», яка входить до групи лідерів, далася «Шерифу» зовні легко. Багато в чому посприяла для неї ударна п'ятихвилинка на початку матчу, коли спочатку Франса завершив зразкову атаку своєї команди, а потім Єрохін головою замкнув подачу з кутового. Захист «Шерифа» надалі впевнено стримував атакуючі спроби гостей, а в середині другого тайму тираспольці й узагалі збільшили свою перевагу завдяки зусиллям Бранковича, який ідеально закрутив м'яча до кута воріт. До речі, ця поразка стала першою для «Дачії» в нинішньому чемпіонаті, а «Шериф» завдяки своєму успіху вийшов на перше місце, маючи однакову кількість очок із «Іскра-Сталлю» й тією ж «Дачією».

«Шериф» – «Дачія» – 3:0 (2:0).

«Шериф»:
Стажила, Баліма, Тархнішвілі, Надсон, Бранкович, Єрохін, Георгієв, Руамба, Хачатуров (Фред, 82), Дьєду (Волков, 65), Франса (Адамович, 87).

Голи: Франса (12), Єрохін (16), Бранкович (70).

* * *

Здобувши в попередньому турі домашню перемогу над «Аяксом», АЗ розібрався на виїзді й із чинним чемпіоном – «Твенте». Щоправда, відкрити рахунок вдалося саме господарям, але в середині тайму їх підвів Дуглас, який зупинив не за правилами Фалкенбурга, який рвався віч-на-віч із воротарем. Покарання прийшло негайно – червона картка захиснику «Твенте» та ідеальний за виконанням удар зі штрафного від Ельма. А після перерви гості скористалися з чисельної переваги, й зусиллями Ортиса вийшли вперед. Як виявилося згодом, цей гол став переможним.

«Твенте» – АЗ – 1:2 (1:1).

АЗ:
Ромеро, Марселліс, Янсен, Мойсандер, Клаван, Ельм, Фалкенбург (Сігтурссон, 46), Схаарс, Холман (Беншоп, 80), Пелле, Мартенс (Ортис, 46).

Голи: де Йонг (17) – Ельм (32), Ортис (63).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер