Порада від капітана та товариська бойова нічия

Порада від капітана та товариська бойова нічия

Перші тренувальні дні на учбово-тренувальному зборі в Португалії різноманітністю не відрізняються. Розминка, бігові та ігрові вправи, моделювання ігрових схем, «квадрати» – такий стандартний «набір» пропонованих навантажень на тренувальних заняттях під час підготовчого періоду.

Окремо від польових футболістів працюють воротарі, які приєднуються до загальної групи лише під час виконання бігових та, за потреби, ігрових вправ. Поки двох голкіперів задіяно у грі, із третім працює тренер динамівських голкіперів Михайло Михайлов. Популярна вправа на перевірку реакції: воротар стає спиною до тренера і реагує на м’яч, який відбивається від стіни. Оскільки відстань незначна, то не завжди м’яч стає здобиччю голкіпера.

Утім, важко в навчанні – легко в бою. Під час відпрацювання ігрових комбінацій із завершальним ударом Шовковський незбагненним чином зреагував на сильний постріл Шевченка з кількох метрів, після чого певний час тримався за руку. «Навіщо відбиваєш? Треба було пропустити, мені було б приємно», - підбадьорив голкіпера Андрій. В іншому епізоді Олександр пропустив м’яча після удару Нінковича метрів із 10-ти, після чого отримав пораду від Мілевського: «Чого падаєш до удару? Стій до кінця!». Із словами капітана команди погодився і тренер воротарів.

Незважаючи на влучні завершальні удари своїх підопічних, Валерій Газзаєв знаходить і негативні моменти, на які відразу ж указує футболістам, вимагаючи бездоганного виконання задуманого. Це зараз, на тренуваннях, вони діють без опору, є час підробити м’яча, подивитися і зробити точну передачу, а у грі буде зовсім не так. Тому, згаявши час зараз, взаємодія має бути відпрацьована практично до автоматизму й в офіційних матчах супернику доведеться ой як не солодко.

На «десерт» футболістам було запропоновано зіграти двохсторонку, традиційно поділивши їх на «червоних» і «зелених». За емоційною напругою поєдинок ні в чому не поступався офіційному, тому моментами Валерію Георгійовичу доводилося остуджувати запал своїх підопічних. Перший тайм залишився безголевим, хоча чудовий момент відкрити рахунок був у «зелених», але блискуче зіграв Богуш, спочатку відбивши удар Шевченка з кількох метрів, а потім і зреагувавши на добивання від Мілевського. Друга половина двохсторонки вийшла результативнішою. Двома голевими передачами відзначився Маграо – спочатку бразилець точним навісом із кутового знайшов у штрафному майданчику суперника Хачеріді, а за кілька хвилин буквально поклав м’яча на голову Мілевському. На це своя відповідь була в Зозулі та Гусєва, які зрівняли рахунок. Міг Олег відзначитися і голевою передачею – Зозуля, здавалося, напевно пробивав головою, але Нінкович вибив м’яча з лінії воріт. У результаті – бойова, але все ж таки дружня нічия.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер