Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського прийняв історичну подію

Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського прийняв історичну подію

Цими днями у столиці України відбувається одразу дві найочікуваніші футбольні події року – чоловічий та жіночий фінали Ліги чемпіонів.

Першими головний трофей розіграли жінки. У четвер до стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського, що знаходится в цетнрі міста, вели всі шляхи. Тут відбувся історичний матч, яких ця арена ще не бачила. У фіналі жіночої Ліги чемпіонів зустрілися німецький «Вольфсбург» та французький «Ліон».

Цей поєдинок викликав неабиякий ажіотаж серед українських уболівальників, які почали збиратися на стадіоні ще за дві години до стартового свистка. Довгі колони фанів тягнулися від Хрещатика, де в цей день було урочисто відкрито Фан-зону під назвою «Фестиваль Чемпіонів», до головного входу на стадіон із колонами. У підсумку сектори динамівського стадіону були майже вщерть заповнені. Глядачі насолоджувалися цікавим футболом, хорошою погодою та чудовою атмосферою на прикрашених яскравими баннерами та афішами трибунах. Спочатку всі присутні з певним подивом спостерігали за жіночим футболом, який є у якійсь мірі екзотикою для України, а потім почали емоційно підтримувати команди та запускати хвилі. Відзначимо, що на нашому стадіоні зібралося 14237 глядачів.

На відміну від поєдинків чемпіонатів Німеччини та Франції, основний час фінального матчу виявився нерезультативним. Незважаючи на досить велику кількість небезпечних моментів та ударів по воротах у виконанні обох команд, м’яч так і не побував у сітці.

У перерві на глядачів чекав сюрприз – було розіграно квитки на чоловічій фінал Ліги чемпіонів, що відбудеться на НСК «Олімпійський» у суботу. Радості щасливчиків не було меж – люди раділи цілими секторами.

Другий тайм виявився не менш напруженим та відповідальним. Утім, найцікавіші події розгорнулися вже у додатковий час. Свою команду вивела вперед футболістка «Вольфсбурга» Пернілле Гардер. Невдовзі після цього друге попередження отримала гравець німецької команди Александра Попп та була вилучена з поля. Завдання для «Вольфсбурга» ускладнилося, і через кілька хвилин «Ліон» скористався чисельною перевагою. Голи у ворота суперниць посипалися, наче з рогу достатку. Рахунок зрівняла Амадін Анрі, її починання підтримали Ежені Ле Соммер та Ада Хегерберг. А остаточний рахунок у другому додатковому таймі встановила Каміль Абілі. Таким чином, діючий володар кубку Ліги чемпіонів "Ліон" захистив свй титул.

Цей чудовий травневий вечір завершився церемонією нагородження переможців та вшанування фіналістів. Над стадіоном «Динамо» спалахнули фейерверки, і можна з упевненістю стверджувати, що свято вдалося – його ще довго будуть згадувати учасники, жителі столиці та іноземні гості.

*фото Олександр Осіпов

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер