»Сталь» А – «Динамо»: історія протистояння

»Сталь» А – «Динамо»: історія протистояння

У рамках розіграшу Кубка України «Динамо» двічі зустрічалося з алчевською «Сталлю». У сезоні 2002/2003 жереб звів ці команди на стадії 1/8 фіналу, і поєдинок, який проходив у Києві, закінчився переконливою перемогою нашої команди (2:0), а рівно два роки тому, вже на чвертьфінальній стадії, «біло-сині» під керівництвом Юрія Сьоміна здобули перемогу з ще впевненішим рахунком (4:1).

Також динамівці зустрічалися з алчевською командою й у рамках чемпіонату України. Оскільки «Сталь» не є частим гостем в елітному дивізіоні, цих зустрічей за часів проведення чемпіонату незалежної України набралося лише шість. На рахунку «Динамо» п'ять перемог за однієї нічиєї. Різниця м'ячів при цьому – 17:3.

Єдину нічию алчевці вибороли в сезоні 2006/2007. У другому колі «Сталь» приймала на своєму полі «Динамо», і фінальний свисток судді зафіксував рахунок 1:1. Обмінявшись голами ще в першому таймі, алчевцям вдалося вистояти проти іменитого суперника. Втім, здобуте очко в матчі з лідером не врятувало «Сталь» від вильоту до першої ліги, а «біло-синім» втрата двох пунктів не завадила в результаті фінішувати першими в турнірній таблиці, із відривом у 11 очок від «Шахтаря».

Найкращими бомбардирами в матчах зі «Сталлю» є Клебер і Флорин Чернат – на рахунку кожного по три влучних удари. У «Сталі» м'ячі забивали різні футболісти – Арам Акобян, Артем Касьянов та Олександр Половков, а динамівець Горан Саблич у кубковому поєдинку відзначився автоголом.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер