»Сталь» – «Динамо». Початок о 16:00

»Сталь» – «Динамо». Початок о 16:00

Алчевска «Сталь» – єдиний представник першої ліги, який пробився нинішнього сезону до 1/4 фіналу Кубка України. Успіх підопічних Анатолія Волобуєва невипадковий. Незважаючи на ненайкращу фінансову ситуацію у клубі, «Сталь» показує стабільну гру, посідаючи в першій лізі четверте місце і є одним із головних претендентів на підвищення у класі. Наскільки готові футболісти з Алчевска битися з колективом класом вище, побачимо буквально за кілька годин.

Якщо «Динамо» є рекордсменом за кількістю здобутих Кубків України, у клуба їх уже дев'ять, для «Сталі» найкращим досягненням є вихід до чвертьфіналу. До цієї стадії футболісти з Алчевска доходили в сезонах 2003/04 та 2008/09. Спочатку «Сталь» поступилася «Шахтарю», а потім і «Динамо».

Неодноразово в першій лізі зустрічалося зі «Сталлю» «Динамо-2». Місяць тому в Алчевську молоді динамівці зіграли в результативну нічию 2:2. За відсутності старшого тренера Геннадія Литовченка, командою керував Сергій Ребров, який поділився думкою про суперника:

- Гадаю, наш матч і гра першої команди будуть абсолютно різними. У першості команд першої ліги «Сталь» перебуває в лідируючій п'ятірці. Знаю, що в них були проблеми з виплатою заробітних плат, тим не менш, хлопці грали і старалися. «Динамо» для будь-якої команди хороший подразник, тому алчевці будуть намагатися стрибнути вище за голову, щоб показати себе. Тактика? У першій лізі вона в усіх одна, «Сталь» у цьому плані не особливо відрізняється від інших. Так, старалися, намагалися комбінувати, але, в основному, грали за рахунок довгих передач. Нікого з гравців, хто б особливо виокремлювався, я не запам'ятав. Ми зіграли внічию, але мали доволі багато шансів щоб перемогти. В основному грали на контратаках. Проти першої ж команди «Динамо» тактика у «Сталі», очевидно, буде зовсім іншою. Упевнений, що господарі будуть грати від оборони, а «Динамо» заволодіє ініціативою і піде атакувати.

Обслуговувати матч буде арбітр другої категорії Віталій Романов із Дніпропетровська. У 1997 році Романов почав обслуговувати поєдинки аматорів регіональних змагань, у 2001-му вийшов на професійний рівень, обслуговуючи матчі другої ліги, а з 2007-го року працює на поєдинках першої ліги. Матчі за участю основної команди «Динамо» арбітр із Дніпропетровська раніше не обслуговував. Допомагати головному рефері будуть асистент арбітра національної категорії Андрій Береговий (Донецьк) та асистент арбітра другої категорії Богдан Бучинський, який представляє Тернопіль.

Усе готово до зустрічі на стадіоні «Сталь». Динамівці за останні роки чотири рази виступали на головній арені Алчевська (тричі в чемпіонаті, одного разу в Кубку), три рази перемігши та одного разу зігравши внічию. Стадіон вміщує 9200 глядачів, у продажу квитки вартістю 5 гривень.

Поєдинок 1/4 фінали Кубку України «Сталь» – «Динамо» відбудеться в середу, 10 листопада, в Алчевську на стадіоні «Сталь». Початок о 16:00. Пряму трансляцію зустрічі дивіться на телеканалі «Футбол», за текстовим коментарем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер