Станіслав Богуш: «Готовий до конкуренції з Шовковським»

Станіслав Богуш: «Готовий до конкуренції з Шовковським»

У «Динамо» новий воротар. П'ятирічний контракт із клубом підписав Станіслав Богуш. Шанувальникам футболу Богуш відомий по виступах за запорізький «Металург» і молодіжну збірну України. Офіційно оформивши контракт із «Динамо», Станіслав відповів на питання кореспондента клубного сайту.

- Можу сказати, що справдилася мрія мого дитинства. Щоправда, поки що тільки наполовину, адже мені ще потрібно завоювати місце в складі. Хочу багато чого досягти з «Динамо», виграти трофеї і принести клубу якомога більше користі. Я робитиму все, щоб закріпитися в основному складі команди, інакше навіщо було погоджуватися на перехід, якщо задовольнятися другорядною роллю. Зрозуміло, що мені ніхто не гарантує місце в основному складі, його я доводитиму на тренуваннях.

- Як ви дізналися про інтерес «Динамо»?

- Спочатку ходили чутки про мій перехід. А зовсім нещодавно подзвонив віце-президент клубу Леонід Ашкеназі і дав зрозуміти, що клуб хоче бачити мене в своїх лавах. Я погодився.

- Довго думали, перш ніж погодитися на переїзд до Києва?

- Ні. Коли від клубу такого рівня надходить пропозиція стосовно працевлаштування, від неї не можна відмовлятися. Адже подібне в житті більше може й не повторитися. Зазвичай такий шанс дається тільки один раз. Практично не думав, погоджуватися на перехід чи ні.

- Як збираєтеся облаштовуватися в Києві?

- Знадобиться якийсь період на психологічну адаптацію. Деяких хлопців знаю по юнацькій і молодіжній збірним. Гадаю, все буде нормально.

- Із запорізькими вболівальниками встигли попрощатися?

- Ви знаєте, все відбулося настільки швидко, що не встиг цього зробити. Минулого четверга клуби заздалегідь про все домовилися, а вже в п'ятницю вранці прибув до Києва на медичне обстеження. Так сталося, що просто зібрав речі і виїхав.

- У вас зараз немає проблем із здоров'ям? Ви готові тренуватися на всі 100%?

- Звичайно. Я пройшов медкомісію, на якій підтвердили, що я повністю здоровий. Мене ніщо не турбує, жодних фізичних проблем я не маю.

- Збираєтеся летіти з командою до Москви на поєдинок зі «Спартаком»?

- Сподіваюся, але вирішувати буде тренер. Точно так, як і визначати склад на матч.

- У наступному турі чемпіонату України «Динамо» зустрічається з вашою тепер уже колишньою командою. Цікаво зіграти проти «Металурга»?

- Звичайно. Я все життя провів у Запоріжжі і хлопців, проти яких тепер доведеться грати, знаю краще, ніж своїх нових партнерів. Зі мною вперше відбувається подібне.

- Фахівці відзначили, що вашою сильною якістю є гра на виходах. А як йдуть справи з іншими компонентами?

- Тренери підказують, над чим варто працювати. Ідеальних воротарів немає. У кожного з чимось є проблеми. Свої недоліки я чудово знаю, але про них мені не хотілося б зараз говорити. Над ними працюватиму і прагнутиму виправити.

- Готовий до конкуренції за місце у складі з Олександром Шовковським?

- Олександр завжди був дуже сильним воротарем. Якщо не помиляюся, він грає в «Динамо» з 18-ти років, тобто у нього за плечима величезний досвід, а досвід – це майстерність. Я ж намагатимуся доводити, що сильніший. Так всі завойовують місце в складі.

- Ви вже вибрали ігровий номер?

- Так, сьогодні ми обговорили це питання з адміністратором. З вільних мені сподобався 31-й.

- До Києва переїздите з родиною?

- Я неодружений. Мама залишається в Запоріжжі, там вона працює. Поки в Києві житиму сам.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер