Станіслав Богуш: «Трохи засмучені, адже могли виграти»

Станіслав Богуш: «Трохи засмучені, адже могли виграти»

Матч проти «Інтера» став для воротаря Станіслава Богуша дебютним у нинішньому розіграші Ліги чемпіонів. Незважаючи на два пропущених м'ячі, голкіпер може занести матч собі до активу. Після поєдинку Стас поділився своїми враженнями з журналістами.

- Станіславе, чекав на такий результат?

- Ми налаштовувалися на матч найсерйознішим чином. На установці казали грати виключно на перемогу. Ви самі бачили, що з перших хвилин ми захопили ініціативу й мали чудові можливості, щоб забити не один м'яч, а два-три. Тому, з одного боку, нічия на виїзді – позитивний результат із турнірної точки зору, але в той же час, трохи засмучені, адже могли виграти.

- Після першого пропущеного м'яча партнер вам у чомусь дорікав?

- Так, Женя казав, що в тому епізоді встигав би нав'язати боротьбу Станковичу. Я трохи із запізненням зреагував, і поки гадав, встигну до м'яча чи ні, втратив дорогоцінні долі секунди. Якби вибіг із воріт вчасно, упевнений, встигав би вибити м'яча.

- А суперсейв ближче до закінчення матчу, напевно, будеш пам’ятати ще дуже довго...

- Та ні. Слава богу, що все так добре склалося. Адже воротар для того і стоїть у воротах, щоб відбивати не тільки те, що летить у нього, але й іноді рятувати команду. Тому якихось особливих емоцій не відчуваю.

- Сьогодні «Інтер» нічого не показав чи «Динамо» додало?

- Я впевнений, що це дві рівні за класом команди. Єдина проблема – це психологія. Ви бачите, що «Рубін» переміг у Барселоні. Усі люди, у всіх одна голова і дві ноги. Гадаю, слов'яни на правильному шляху. Якщо ми будемо продовжувати в тому ж дусі, то все буде добре, і ми будемо здобувати великі перемоги.

- Кого б ти виокремив із гравців «Інтеру»?

- У принципі, в «Інтері» зібрані сильні гравці, перш за все, індивідуально – той же Снейдер чи Суазо, який вийшов на заміну.

- Не здивувався, коли номінальний захисник Марко Матерацці вийшов до центру нападу?

- Чесно кажучи, ні. Пам'ятаю, ще за часів роботи в «Челсі», Моуріньо часто випускав на вістрі атаки захисника-гренадера Хута. В останні хвилини матчу стало зрозумілим, що буде навала на наші ворота, і захисники будуть бити м'яча вперед, щоб Матерацці чіплявся і боровся з нашими футболістами. Але в нас також є хлопець на зріст 198 сантиметрів, тому особливих проблем Матерацці нам не створив (посміхається).

- Другий гол нагадав м'яч, пропущений від «Оболоні»...

- Я би сказав, він був ідентичний.

- Можеш сказати, що він став наслідком неправильного вибору позиції?

- У моєму випадку не думаю, що була неправильно обрана позиція. Я зміщувався по удару до ближньої стійки, і, звичайно ж, у цей момент весь центр тяжіння знаходиться на лівій нозі. Послідував удар фактично у протихід, і відбити його в даному випадку було дуже складно. Звичайно, я вважаю, що немає таких ударів, які воротар не може відбити. Необхідно прагнути і працювати над помилками, оскільки немає межі досконалості.

- «Рубін» виграв у «Барселони». Як вам інтрига у групі?

- Тепер набагато цікавіше грати. Справді, по чотири очки у трьох команд, по три матчі попереду і, впевнений, кожна з команд нашого квартету буде боротися до кінця за вихід із групи.

- Можливо, було б краще, щоб «Рубін» програв...

- Звичайно, ніхто не розраховував, що «Рубін» обіграє «Барселону». Але так сталося, і я радий за сусідів-слов'ян.

- Де було складніше – у Стамбулі, Порту, Лондоні чи сьогодні? Та й сьогодні, по суті, стався ваш дебют...

- Так, справді, я тривалий час не грав на європейській арені. А передматчеве хвилювання є завжди, яким би не був матч – чемпіонату України чи Ліги чемпіонів. Якщо ж порівнювати європейські матчі, то, напевно, найбільш хвилюючим був домашній матч із лондонським «Арсеналом».

- «Динамо» могло сьогодні виграти. Що буде в Києві?

- Упевнений, нас підтримають уболівальники, а ми завдяки напору будемо прагнути виграти матч за будь-яку ціну. Тим паче, сьогодні хлопці повірили в себе і побачили, що й «Інтер» можна перемагати.

- Що сказав Газзаєв у роздягальні після матчу?

- Валерій Георгійович подякував усім, сказавши, що сьогодні на полі була команда. Навіть якщо хтось помилявся, ніхто не пхав йому – навпаки, прагнув підказати і підтримати партнера. І це правильно, тому що перемоги здобуває команда, а не окремо взяті гравці.

- У першому таймі ти розташовувався якраз перед трибуною палких уболівальників – «Курва Норд». Підтримка тіффозі своєї команди зіграла якусь роль?

- Чесно кажучи, проблема полягала лише в тому, що через галас захисники не чули моїх підказок.

- Матчі з «Інтером» є ключовими за вихід із групи?

- Я гадаю, все ж таки так. Але ви самі бачите, що «Рубін» також включився в боротьбу. Гадаю, в Казані на нас чекає нелегкий матч.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Мілану

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер