Станіслав Богуш: «Від психології учасника до психології переможця»

У понеділок на динамівців очікує поїздка до Барселони, на матч групового етапу Ліги чемпіонів. Тому не дивно, що в інтерв'ю після гри з «Зорею» гравцям довелося відповідати не тільки на питання про минулий поєдинок, але й про майбутній.

- Не можу сказати, що сьогодні ми віддали на полі всі сили, а хлопці виклалися на 100%, - резюмував воротар Станіслав Богуш. – У глибині душі, напевно, кожен себе трохи беріг. Можна зробити на це послаблення, все ж таки, позитивного результату ми досягли.

- Як вдалося відбити пенальті?

- А як їх зазвичай відбивають? Десь вгадав, десь відчув, спробував перехитрити суперника. Все разом і призвело до такого результату.

- Газзаєв не казав, щоб особливо не напружувалися, адже за вашою грою міг стежити хтось із тренерського штабу «Барселони»?

- Ні, навпаки, в перерві відбулася достатньо серйозна розмова. Ми розуміли, що 1:0 – дуже слизький рахунок, а втрачати очки нам аж ніяк не можна.

- Що, на ваш погляд, очікує «Динамо» в Барселоні?

- Гадаю, в першу чергу, буде цікаво глядачам. Але ми в жодному випадку не їдемо до Іспанії з думками, що від нас нічого надзвичайного не очікують, оскільки це «Барселона». У будь-якому випадку ми будемо боротися та битися, а як складеться – покаже гра.

- Що може стати головним козирем «Динамо» у грі проти каталонців?

- Напевно, цього суперника навряд чи можна чимось здивувати. Спробуємо протиставити їм величезне бажання. А план на гру розповість тренер. Займемося цим у неділю.

- Як вам календар матчів групового етапу, коли два наступні поєдинки – на виїзді?

- Це нормально. Гадаю, кожен футболіст мріє грати на такому рівні незалежно від календаря.

- Той факт, що вдома з «Барселоною» доведеться грати взимку, нам на руку?

- Напевно, це плюс. Іспанці люблять тепло, а в нас у цей час зазвичай буває прохолодно.

- Ти дивився матчі «Динамо» з «Барселоною» десятирічної давнини?

- Пам'ятаю, вони закінчилися з рахунком 3:0 та 4:0. Забив Ребров під поперечину, а на виїзді – Шевченко. Всі голи складно пригадати, це найяскравіші моменти.

- Гра кого з футболістів майбутнього суперника тобі імпонує?

- За великим рахунком, там всю команду можна назвати. Але всі футболісти – такі ж люди, як і ми. Про це свідчить перехід до «Барселони» Дмитра Чигринського, що ще раз доводить, що немає нічого неможливого. Головне – психологія. З духу учасника має виробитися дух переможця, а це відбувається якраз у поєдинках з такими командами, як «Барселона».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер