Станіслав Богуш: «Найбільш прикра поразка в кар'єрі»

Станіслав Богуш: «Найбільш прикра поразка в кар'єрі»

Після матчу з «Шахтарем» на футболістів «Динамо» журналістам довелося чекати приблизно півтори години. Терпіння найстійкіших представників ЗМІ було винагороджене – незважаючи на поразку, гравці погодилися на інтерв’ю. Довше за всіх відповідав на питання воротар команди Станіслав БОГУШ.

- Цю поразку потрібно спробувати скоріше забути, хоча це буде й нелегко зробити. Для всіх хлопців сьогоднішній матч був більше, ніж просто півфінал Кубка УЄФА. Але життя на цьому не закінчується, будемо рухатися далі.

- Можна сказати, що другий гол був прикрим випадком?

- Я би так сказав про обидва м’ячі, які ми пропустили. Ми припустилися двох помилок, а це на одну більше, ніж «Шахтар». От і все. Ці погрішності і вирішили результат поєдинку.

- Здалося, що гравці «Динамо», причому досвідчені, нервували більше, ніж зазвичай…

- Напруга була велика, всі розуміли велику відповідальність цього матчу. Але в той же час мені здається, що сьогодні ми грали краще, ніж у Києві.

- Це найбільш прикра поразка у вашій кар’єрі?

- На даний момент – так. «Шахтарю», звичайно, успіхів, вони молодці. Зараз всі принципи можна відсунути на другий план, нехай виграють Кубок УЄФА.

- В останніх матчах ти часто не фіксуєш м’яча з першого разу. Помітив це?

- Якщо говорити про момент у другому таймі, той м’яч був достатньо важким. Він обертався, і я його ніби наздоганяв. Плюс, він був слизьким, тому і не вдалося його зафіксувати. В той же час і вибити його було дуже складно. Добре, що в тому моменті не пропустили.

- Після київського матчу ти сказав, що «Валенсія» сильніша за «Шахтар». Зараз не змінив своєї думки?

- Важко сказати. «Шахтар» – дуже серйозна команда. Вважаю, сьогодні грали рівні суперники. Напевно, так зірки зійшлися, так мало статися.

- За словами Срни, сьогоднішній поєдинок показав – на даний момент «Шахтар» сильніший за «Динамо». Ти погоджуєшся з ним?

- Мені складно з цим погодитися. Можливо, в окремо взятих двох іграх… Але мені все одно здається, що «Динамо» і «Шахтар» – рівні команди.

- До другого пропущеного м’яча налаштовувався на додатковий час і серію пенальті?

- Щоб про це думати, потрібно було дограти 90 з гаком хвилин. Перш за все, важливо було не пропустити. Було видно, що «Шахтар» хотів вирішити результат матчу в основний час. На жаль, нам не вдалося зберегти рахунок 1:1.

- Перед грою вивчав манеру суперників бити пенальті?

- Ні, це не було настільки важливим. Нашим завданням було виграти. Акцент робився на основний час, а як би склалося – вже інше питання.

- В попередніх матчах Кубка УЄФА здалося, що «Динамо» вирішило свою одвічну проблему пропускати на останніх хвилинах. Зараз вона знову з’явилася?

- Так, ми справді припустилися зовсім необов’язкових помилок, яких можна було уникнути. Але це футбол.

- Можна було не допустити пропущених голів?

- Звичайно, ці м’ячі можна було відбити, якби трохи змінити певні чинники. Наприклад, якби Жадсон вдарив на п’ять сантиметрів нижче, мені б цього вистачило, щоб дістати м’яча. Якби Бадр не біг на Ілсіньо, а «постелився» перед ним, не даючи себе обіграти, гадаю, ми теж не пропустили би. Такі мікроепізоди і вирішують результат матчу.

- На останніх хвилинах не було думки побігти до штрафного майданчика суперника?

- Чесно кажучи, була, але мені здалося, що хлопці будуть розігрувати штрафний. Саша Алієв підійде і вдарить, тому вважав, що зі мною там буде дуже багато гравців. Можливо, звичайно, варто було піти. Якби був кутовий, я би побіг, звичайно. А під час штрафного всі стояли на лінії, і головою в боротьбі там було важко щось зробити.

- За тиждень на вас чекає ще одна гра з «Шахтарем» в Кубку України. Чи присутнє додаткове бажання взяти реванш?

- Авжеж, ми будемо боротися, щоб виграти разом із званням чемпіонів ще і Кубок України.

- За три дні ви, ймовірно, оформите чемпіонство. Як на вас впливає така різка зміна емоцій?

- До чемпіонства ще потрібно дожити. Сподіваюся, так і буде, але давайте не квапити події. А перепади емоцій на нас впливають у будь-якому випадку, просто якби ми сьогодні перемогли, то чемпіонство нас порадувало б удвічі більше. А так, навіть якщо ми достроково станемо чемпіонами, певна гіркота буде присутня.

- В майбутньому не хотілося б перетинатися з українськими командами?

- Те, що нам було важко і з «Металістом», і з «Шахтарем», ще раз доводить, що український футбол на підйомі. Це великий крок уперед. Але з іншого боку, це жорстоко, що команди з однієї країни мають змагатися одна з одною. В Англії взагалі три команди вийшли до півфіналу Ліги чемпіонів, їм теж гірко програвати один одному. До матчу в нас справді були шанси 50 на 50. Просто нам пощастило менше, а «Шахтарю» - більше. Це життя.

- Ви дивилися вчорашній матч «Барселона» - «Челсі»?

- Звичайно. По такій грі «Барселона» не заслуговувала на фінал. Просто якісь нюанси, в тому числі й суддівство, на тему якого можна довго міркувати, визначили результат гри. Хоча, якщо судити загалом, каталонці закономірно грають у фіналі, це підтверджують їхні виступи в сезоні. Але в той же час «Челсі» обрав тактику, з якою можна і потрібно досягати успіху з «Барселоною». Всім відомо, що так, як тримає м’яча ця команда, більше ніхто не тримає. Англійці спромоглися нейтралізувати цю сильну сторону суперника, в той же час гостро діючи попереду.

- Який ваш прогноз на фінал?

- Поставлю на «Манчестер Юнайтед».

- А в Кубку УЄФА?


- Переможцем буде «Шахтар».

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер