Станіслав Богуш: «У першому таймі матч можна було закінчувати»

Станіслав Богуш: «У першому таймі матч можна було закінчувати»

Після гри із «Зорею» (5:0) у футболістів «Динамо» був чудовий настрій. Як завжди, надійно в цьому матчі діяв воротар команди Станіслав Богуш. Йому довелося добряче попрацювати, особливо в другому таймі. Про перипетії зустрічі і підготовку до поєдинку в Порту Станіслав розповів журналістам:

- Я ніколи не рахую матчі, в яких не пропускав м'ячі, це не найголовніше. Головне – щоб команда виграла і продемонструвала хорошу гру. Жоден воротар не хоче пропускати м'ячі, тому я постійно керував обороною, весь час кричав. А наскільки це було продуктивно, видно на табло. Головне, що команда перемогла з упевненим рахунком, і тепер із гарним настроєм й упевненістю їде до Португалії. Всі хлопці виходять на гру з високим рівнем мотивації, це показали перші 20 хвилин матчу.

- Як вважаєте, ви показали хорошу гру?

- Ворота залишив «на замку». У цьому, звичайно, не тільки моя заслуга. Певних помилок у грі можна було уникнути. Хоча, я їх пов'язую із погодними умовами, але це не можна вважати гідним виправданням.

- Створилося враження, що сьогодні у вас роботи було більше за всіх...

- Якщо чесно, мені теж так здалося, особливо в другому таймі. Справді довелося попрацювати більше, ніж зазвичай.

- Чому так сталося? Команда розслабилася?

- Гадаю, так. Результат був забезпечений у перші 15 хвилин, після чого, в принципі, матч можна було закінчувати. Можливо, хлопці просто берегли сили, щоб до гри з «Порту» було легше відновитися.

- Яка програма роботи на вихідних, перед матчем із португальцями?

- Гадаю, важких тренувань не буде. Головне – відновитися і збалансувати фізичний стан.

- Ви були раніше в Португалії?

- Ні, не був.

- Що знаєте про напад «Порту»?

- Ми ще будемо розбирати, дивитися матчі й аналізувати гру суперника. Звичайно, у них є непогані виконавці. Радує те, що Куарежма перейшов до «Інтера». У цьому плані нам буде трохи легше. Але не варто на це дуже зволікати. «Порту» - дуже серйозна команда із сильними виконавцями.

- У Лізі чемпіонів ви провели два матчі. Будете хвилюватися в Португалії?

- Гадаю, особливого хвилювання відчувати не буду, все ж таки, справді, понюхав пороху в попередніх матчах. Ми розуміємо, що підтримка у господарів буде на відповідному рівні. В Туреччині, наприклад, на трибунах стояв такий гамір, що себе не чув. Тому іноді було важко керувати партнерами. Вболівальники «Фенербахче» в цьому плані вважаються одними з найсильніших. У Порту, гадаю, нічого нового вже не буде.

- Який результат буде для вас позитивним?

- В принципі, нічия на виїзді завжди вважалася добрим результатом. Але ми будемо налаштовуватися тільки на перемогу.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер