Стартував другий підготовчий збір у Марбельї

Стартував другий підготовчий збір у Марбельї

Щоправда, не всім вдалося відновити сили після тривалого перельоту. Зокрема, виходячи з готелю, втомлений вигляд мав Данило Сильва. На питання, чи довго довелося добиратися з рідної Бразилії, футболіст спробував посміхнутися та пожартував: «Ні, лише десять годин».

На поле тренувального центру Марбельї «біло-сині» вийшли в повному складі. Заняття умовно було поділене на дві частини. Перша була присвячена тому, що не дуже полюбляють футболісти, а саме біговій роботі.

Пробіжка навколо поля та кілька прискорень допомогли динамівцям налаштуватися на робочий ритм після відпочинку, адже попереду в них майже два тижні інтенсивної підготовки, за підсумками якої вони мають підійти до матчів у Лізі Європи проти «Генгама» та поновлення сезону в чемпіонаті України у фізичній формі, наближеній до ідеальної.

Друга же частина була присвячена вправам на тримання м’яча. І якщо спочатку футболісти, поділившись п’ять на п’ять із двома нейтральними, на двох ділянках поля через пас лише тримали сферу, не маючи особливих завдань, то згодом завдання ускладнилося.

На ігрових майданчиках додалися по двоє пар воріт, а також приєдналися голкіпери, які разом із польовими гравцями брали участь у вправі, продемонструвавши, що не гірше грають ногами. Так само через пас команда мала вивести свого гравця на ударну позицію, з якої м’яч спрямовувався між стійок. За кожною групою спостерігав один із тренерів, підбадьорюючи футболістів після кожної вдало виконаної дії.

Виконавши власну програму в тренажерному залі, до партнерів на полі приєднався Денис Гармаш. Щоправда, в ігрових вправах брати участь йому зарано – поки півзахисник бігає навколо поля з тренером із фізпідготовки.

Як повідомив сам Денис, за такою програмою йому ще займатися днів десять. Якщо процес відновлення буде йти за планом, то в останні дні тренувальних зборів він приєднається до загальної групи, а повноцінно розраховувати на нього тренерський штаб уже зможе безпосередньо перед матчами чемпіонату України.

Поруч товариський матч проводив «Дніпро». В суперниках у дніпропетровців був болгарський «Людогорець», який буде протистояти «Динамо» в суботу, 7 лютого. Незважаючи на те, що тренування киян та поєдинок дніпропетровців проходили на сусідніх полях, спостерігати один за одним вони не мали змоги, адже між полями було натягнуто непрозору сітку на рівні голови.

Після спарингу, який завершився безгольовою нічиєю, подивитися на тренування киян прийшли кілька гравців «Дніпра», зокрема Роман Безус, Денис Бойко та Роман Зозуля. Щоправда, поспілкуватися зі своїми колишніми одноклубниками їм не вдалося, оскільки у динамівців у цей час у розпалі було тренування. Лише Безус, коли інші пішли до автобусу, дочекався закінчення тренування «Динамо» й зміг перекинутися кількома словами з Ярмоленком, Гармашем, Сидорчуком та Ковалем.

Після тренування всі футболісти швиденько попрямували до автобусу. Ближче до вечора, коли сонце сіло за горизонт, температура значно понизилася – з +15ºC до +9ºC, тому затримуватися на тренувальному полі ніхто не захотів.

На завтра у розкладі «Динамо» заплановані два тренування. Завершальний етап підготовки до матчів 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА проти «Генгама» та поновлення сезону в чемпіонаті України розпочався!

Юрій Вишневський із Марбельї

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер