Статистика орендованих динамівців у чемпіонаті України

Статистика орендованих динамівців у чемпіонаті України

Переконатися в цьому можемо, підвівши статистичні підсумки виступів наших гравців, які і пропонуємо вашій увазі. Цифри свідчать про те, що більшість з них були на провідних ролях у своїх клубах.

Напевно, більше за всіх змусив про себе говорити нападник «Олександрії» Роман Яремчук, який за півроку став, справді, незамінним у складі підопічних Володимира Шарана, вносячи великий вклад в перемоги своєї команди. На його рахунку 14 зіграних поєдинків (11 в стартовому складі) і п'ять забитих м'ячів + одна результативна передача. Точний удар Романа відчули на собі воротарі «Дніпра» (двічі), «Шахтаря» і «Ворскли» (двічі). Ще один раз 21-річний нападник відзначився в воротах «гірників» в рамках 1/8 фіналу Кубка України (донеччани перемогли з рахунком 2:1).

Також наш футболіст провів одну зустріч в молодіжній першості, а в Прем'єр-лізі в його пасиві одне попередження.

Крім цього, Роман став автором найшвидшого гола в історії чемпіонатів України. 30-го жовтня в поєдинку з полтавською «Ворсклою» Яремчук відзначився вже на 8-й секунді зустрічі! Таким чином, він побив рекорд, який тримався більше 11-ти років і належав Олександру Косиріну, який 1-го березня 2005-го року забив «Металісту» на 9-й секунді.

У підсумку, Яремчук був визнаний уболівальниками найкращим гравцем місяця Ліги Парі-Матч в жовтні за результатами голосування в проекті, організованому Українською Прем'єр-лігою та ТМ «Parimatch». У голосуванні брали участь наставники всіх клубів УПЛ і більше 20 тисяч уболівальників. За результатами їх вибору Роман набрав 45% голосів.

Також динамівець вперше зіграв в Лізі Європи: в двох матчах третього кваліфікаційного раунду «Олександрія» поступилася «Хайдуку» зі Спліта.

- «Олександрія» була ідеальним місцем для мене. Тут хороша футбольна школа. Це та команда, в яку мені потрібно було потрапити. Я багато чому вчуся, і мені все тут подобається. Але, в підсумку, звичайно, хочеться повернутися до Києва. «Динамо» - це великий клуб з великими традиціями. Але це вже не мені вирішувати. Є керівництво, головний тренер. Буде видно вже взимку, - сказав Яремчук в одному з інтерв'ю.

Звісно, всі ці досягнення, прогрес і потенціал гравця не могли залишитися непоміченими, і тренерський штаб головної команди «Динамо» повернув Романа з оренди і має намір взяти футболіста з собою на перший збір до Іспанії, який розпочнеться 16 січня.

Став своїм у кубі з кіровоградської області і ще один орендований динамівець - захисник/півзахисник Андрій Цуріков. У першій частині сезону він без замін відіграв в 13-ти матчах чемпіонату, відзначився гольовою передачею і записав до свого пасиву три жовті картки. Нагадаємо, що початок минулого сезону Андрій провів в ужгородській «Говерлі», а потім виступав за грецький «Левадиакос».

- Вперше в своїй кар'єрі зустрів такий дружний колектив, справжня велика родина, - зізнався Цуріков в одному з недавніх інтерв'ю. - У нас компактний, красивий стадіон, футбол в Олександрії люблять, президент дуже багато дає для команди і «Олександрії» в цілому, тренери намагаються робити нас кращими, а ми викладаємось і віддаємо себе повністю в кожному матчі. Звичайно, як і всі, хочу перебувати в команді, з якою у мене повноцінний контракт - в київському «Динамо». Якщо зараз не перебуваю там, значить, не заслужив на даному етапі. Я важко працюю кожен день, але рішення приймаю не я.

Відзначимо, що «Олександрія» зараз йде на четвертому місці в турнірній таблиці чемпіонату України.

Нападник Дмитро Хльобас вже другий сезон на правах оренди захищає кольори полтавської «Ворскли». За першу половину сезону наш нападник взяв участь у 15-ти матчах (в 11-ти з них вийшов на поле в стартовому складі) і відзначився чотирма забитими м'ячами. Голи на свій рахунок футболіст записав в матчах з «Чорноморцем», «Олександрією», «Дніпром» та «Волинню». Також 22-річний Дмитро провів два матчі в Кубку України і ще два - в молодіжній першості.

Крім цього, за підрахунками газети «Команда» Дмитро є лідером за кількістю завданих ударів по воротах суперників - у нього на рахунку їх 36.

Відзначимо, що термін орендної угоди Хльобаса з «Ворсклою» підійшов до кінця, і подальша доля Дмитра має визначитися найближчим часом.

Вже другий сезон поспіль за одеський «Чорноморець» виступає динамівець Владислав Калитвинцев. За колектив Олександра Бабича атакуючий півзахисник провів 12 матчів (9 з них у стартовому складі), забитими м'ячами, на відміну від минулого сезону, не відзначився, але зробив одну гольову передачу. У своєму пасиві має два попередження. У кількох матчах Владислав не зміг узяти участі через травму.

Відзначимо, що термін оренди закінчився у грудні, і днями Владислав, якому 4 січня виповнилося 24 роки, підписав повноцінний дворічний контракт із німецьким клубом з другої Бундесліги «Ерцгебірге» з Ауе.

Його одноклубник Олександр Андрієвський потроху освоюється в «Чорноморці», провівши за одеську команду 13 матчів (8 в основному складі) і забивши один м'яч у 16-му турі «Зірці» з Кропивницького. На рахунку динамівця і три результативні передачі. Ще один матч захисник провів у Кубку України. За першу частину сезону динамівець заробив три жовтих картки.

- Я задоволений тим, як складається моя кар'єра в «Чорноморці». Все-таки, це Прем'єр-ліга, крок уперед у моїй кар'єрі. У нас дуже дружний колектив, і в першу чергу за рахунок цього ми досягаємо перемог. Наш стиль гри - від оборони, якщо він дає результат, то чому ми маємо його змінювати. Якщо брати загалом, то, вважаю, ми провели непогано першу частину сезону. До зими я залишаюся в Одесі, а далі подивимося, - поділився враженням від свого перебування в «Чорноморці» Олександр.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер