Стейн Схаарс: «Будемо намагатися контролювати м'яча й більше ризикувати»

Стейн Схаарс: «Будемо намагатися контролювати м'яча й більше ризикувати»

У середу ввечері футболісти АЗ провели тренування на стадіоні «Динамо». Підопічні Гертьяна Вербеєка вийшли на поле з гарним настроєм і сповнені бажання взяти реванш за поразку в першому матчі в Голландії. Серйозність намірів гостей підтвердив і капітан АЗ Стейн Схаарс, який також розповів про тактику на гру і футболістів «Динамо», які справили на нього враження після поєдинку в Алкмаарі.

- Від сьогоднішнього матчу очікую того ж самого, чого й від домашнього. Наші футболісти добре організовані та вміють швидко контратакувати, саме на цьому компоненті ми побудуємо гру. Минулого уїк-енду «Динамо» здобуло розгромну перемогу 9:0, тому почуває себе дуже впевнено. Вони також переграли нас у Голландії, хоча ми і створили багато гольових моментів. Тепер перемогти маємо намір ми, тому сьогодні на поле буде гаряче.

- Які висновки ви зробили після першої гри?

- Річ у тому, що в «Динамо» було три моменти, з яких вони двічі забили, а ми створили вісім, але забили лише одного разу. Отже ми провели хороший матч, просто не забили. Сьогодні потрібно це виправити, от і все.

- Розкриєте секрет, яку тактику обрали на матч-відповідь у Києві?

- Таку ж, як і в першій зустрічі. Ми не будемо атакувати великими силами, оскільки можемо цілком пропустити контратаку – динамівці в цьому компоненті також сильні. Спробуємо контролювати м'яча і гру, а також більше ризикувати, адже нам обов’язково потрібно забивати і здобувати перемогу.

- Хто з динамівців вам найбільше запам'ятався в Голландії?

- У команді суперника багато хороших гравців, але звичайно, прізвище Андрія Шевченка, кар'єра якого була просто неймовірною, є особливим. Також у них є Артем Мілевський, якого я знаю за матчами за молодіжну збірну. Ми багато разів грали один проти одного, коли зустрічалися Україна з Голландією. Ще виокремив би Єременка.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер