»Сток Сіті» – «Динамо» – 1:1. Втрачена перемога і примарні шанси

»Сток Сіті» – «Динамо» – 1:1. Втрачена перемога і примарні шанси

«Динамо» їхало до Англії перемагати, інший результат підопічних Юрія Сьоміна влаштувати не міг. Спочатку все складалося для наших хлопців вдало – у середині першого тайму після удару Алієва та рикошету від Апсона м’яч залетів до сітки воріт «Сток Сіті». Але втримати переможний рахунок не вдалося – за десять хвилин до фінального свистка влучного удару головою завдав Джонс.

За відсутності травмованих Михалика та Попова, а також дискваліфікованого Гармаша головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін був обмежений у кадрах. Тому стартовий склад був цілком прогнозованим. Пару Юссуфу в центрі захисту склав Хачеріді, а Шевченко розмістився під висунутим на вістря Ідейє – Мілевський, який відбуває дискваліфікацію в чемпіонаті, у звітному поєдинку залишився на лавці запасних.

Не можна сказати, що з перших хвилин «Динамо» кинулося забивати м’яча, але й супернику не дозволяло створювати гостроту біля своїх воріт. Небезпечно пристрілювався Алієв, але успіх посміхнувся Олександру лише з третьої спроби. У результаті швидкої атаки «Динамо» м’яч опинився в ногах у Алієва, який пробив із меж штрафного майданчика – м’яч, зачепивши ногу Апсона, пролетів над Беговичем та транзитом від стійки залетів за лінію воріт. Тут би відразу й розвинути успіх, тим паче момент був просто чудовий. У швидкій контратаці Гусєв вивів Шевченка до воріт, Андрій пробивав у верхній кут, але влучив у стійку.

Перерва більше пішла на користь господарям. Із ударом упритул Паласіоса впорався Шовковський, після потужного пострілу Пеннанта м’яча з лінії воріт вибив Хачеріді. Динамівці тримали оборону з усіх сил, але одного разу все ж не втримали – Пеннант виконав ідеально точний навіс на голову Джонсу, який із меж воротарського майданчика переправив м’яча до сітки.

Зігравши внічию зі «Сток Сіті», «Динамо» практично позбавило себе шансів на вихід до плей-офф Ліги Європи. Для успішного проходження групового турніру «біло-сині» мають перегравати вдома «Маккабі» і чекати, що «Бешикташ» програє на «Іноню» невмотивованому «Стоку». Хоч шанси і примарні, але поки вони є – потрібно вірити в успіх. А тепер необхідно абстрагуватися від матчів Ліги Європи, адже попереду два відповідальних поєдинки в чемпіонаті України, в яких не можна втрачати дорогоцінні очки.

СТОК СІТІ – ДИНАМО – 1:1 (0:1).

«Сток Сіті»:
1.Бегович, 3.Хіггінботем, 4.Хут, 20.Апсон – кап, 30. Шоттон, 15.Діао (10.Фуллер, 70), 16.Пеннант (18.Уайтхед, 88), 24.Ділеп, 40.Паласіос, 9.Джонс (19.Уолтерс, 84), 33.Джером.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 34.Хачеріді, 5.Вукоєвич, 8.Алієв, 20.Гусєв, 37.Юссуф (36.Нінкович, 85), 7.Шевченко ( 44.Алмейда, 73), 9.Ярмоленко, 11.Ідейє.

Голи: Джонс (81) – Апсон (27, автогол).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер