Студентська ліга ФК «Динамо» (Київ): жереб кинуто!

Студентська ліга ФК «Динамо» (Київ): жереб кинуто!

Нинішнього року заявки для участі подали команди 12-ти вищих навчальних закладів столиці. Серед них – і Національний педагогічний університет ім. Драгоманова, який минулого року став переможцем турніру серед студентів, присвяченого 85-річчю ФК «Динамо» (Київ), і в якості бонусу в травні цього року провів матч із молодіжною командою «Динамо». Динамівські «дублери» виграли 2:1, а студенти проявили себе з найкращого боку.

У заході взяли участь президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс, віце-президент клубу Олексій Семененко, президент фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко та головний тренер студентської збірної України з футболу Володимир Лозинський. Також планувалася участь асистента головного тренера ФК «Динамо» (Київ) Сергія Реброва і захисника команди Тараса Михалика, але з поважних причин вони були відсутні. Вів захід заслужений журналіст України Олександр Липенко, який, крім протокольної частини, також розповів чимало цікавих історій зі студентського життя гравців ФК «Динамо» (Київ) минулих років.

Для початку всіх присутніх у залі хлопців привітав президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс.

- Коли наш Фан-клуб звернувся до мене, я відразу ж дав згоду на проведення такого турніру. Ви молоді, за вами майбутнє. Популяризація футболу у ваших ВУЗах має величезне значення для ФК «Динамо» (Київ). Не всі з вас кияни, але на даний момент ви вчитеся тут. Багато хто з вас уболівають за нашу команду, і наше завдання – зробити так, щоб ще більше людей підтримувало ФК «Динамо» (Київ).

Зі свого боку ми зробимо все можливе, щоб цей турнір пройшов у дусі спортивної боротьби. Ми надамо для проведення турніру наш манеж і тренувальні поля, щоб ви грали в комфортних умовах. У розмові з представниками нашого Фан-клубу я висловив побажання побачити фінал турніру на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського у присутності 16 500 глядачів. Це було б показником того, що ми знаходимося на правильному шляху, і футбол цікавий не тільки як професійний вид спорту.

Я бажаю вам йти вперед і боротися за найвищі місця. Не матиме значення, хто виграє перше місце, для початку головне – це участь. Відвідавши фінал торішнього студентського турніру, я отримав справжнє задоволення. Наскільки я знаю, наша молодіжна команда грала з переможцем турніру, і виграла 2:1. це говорить про те, що серед вас є не тільки аматори, а й ті, хто з якихось причин не змогли себе реалізувати у великому футболі. Зараз у вас є така можливість. Йдіть до своєї мети і досягайте її. Я можу навести приклад Андрія Ярмоленка, який був у дитячій школі «Динамо», але в 11 років його було відраховано «через невідповідність вимогам». Але він не опустив руки, сказавши батькам, що буде грати в команді і стане гравцем основного складу. Сьогодні ним цікавляться провідні клуби Європи, але Андрій буде грати в одній із найкращих європейських команд – «Динамо» (Київ), про що сам неодноразово заявляв.

Також із напутнім словом звернувся до хлопців головний тренер студентської збірної України з футболу Володимир Лозинський. «Багато хто з хлопців, які в різний час грали за студентську збірну, зараз виступають у вітчизняній Прем'єр-лізі. Знайте, що я буду дивитися ваші матчі, і, цілком можливо, хтось із вас потрапить до збірноъ, яка буде брати участь наступного року на Універсіаді в Казані», – висловив сподівання Володимир Федорович, після чого взяв участь у процедурі жеребкування.

За його підсумками було складено календар, згідно з яким у першому турі найближчої суботи зіграють:

«Національний університет харчових технологій» – «Київський національний університет ім. Шевченка»

«Київський національний університет будівництва та архітектури» – «Національний політехнічний університет України «КПІ»

«Національний університет біоресурсів та природокористування України» – «Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана»


«Київський національний університет технологій та дизайну» – «Національний транспортний університет»


«Національний медичний університет ім. Богомольця» – «Національний педагогічний університет ім. Драгоманова»


«Університет сучасних знань» – «Київський національний університет культури та мистецтв».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер