Студенська ліга «Динамо» готується до старту другої частини сезону

Студенська ліга «Динамо» готується до старту другої частини сезону

Після завершення турнірів «Кубок Анатолія Дем’яненка», меморіалу Олега Макарова та занять футбольних класів Дитячо-юнацької школи імені Валерія Лобановського динамівську інфраструктуру  навчально-тренувальної бази використовують студенти столичних вишів. З 1-го лютого на штучному покритті манежу проводяться тренувальні спаринги для студентських команд, які беруть участь у Студентській лізі ФК «Динамо». Зокрема, підготовку до відновлення сезону нині проводить команда Київського національного економічного університету імені Гетьмана, незважаючи на той факт, що зараз триває тиждень захисту дипломних робіт. Колектив КНЕУ - діючий чемпіон Студентської ліги – щорічних аматорських змагань, фінал яких традиційно проходить на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. У 2017-тому році це перший вихід, так би мовити, на велике поле молоді, що навчається.

П’ятикурсник Євген Мамайсур не може зіграти у цьому спарингу через травму, отриману на паркеті у спортивній залі свого начального закладу. Каже, якби раніше тренувався в динамівському манежі в таких умовах, напевно, не травмувався би. Нині центральний півзахисник відновлюється і радіє за гравців своєї команди, які набирають форму, використовуючи інфраструктуру свого улюбленого клубу:

- Ми готуємося до сезону, як і всі інші команди, проводимо по два тренування на тиждень, - розповів півзахисник команди КНЕУ Євген Мамайсур. - Всі дуже відповідально ставляться до цього процесу. Звичайно, ж, у весняній частині змагань будемо намагатися захистити свій титул чемпіонів Студентської ліги ФК «Динамо» Київ.

Також стежимо і за підготовкою першої динамівської команди і на офіційному сайті, і в соціальних мережах, і на YouTube. Із задоволенням відстежуємо всю інформацію, відео та фотографії, моніторимо останні новини.

Контрольний матч обслуговує Василь Бошков, студент другого курсу Національного авіаційного університету. Випускник Єгор Галкін першокласно поцілив у ворота, недарма раніше навчався в динамівській академії. Однак забитий м’яч майбутнього економіста арбітром скасовується, бо був забитий не за правилами. Помітно високий рівень знання футболу серед студентів-уболівальників «Динамо», що, звичайно, неабияк тішить керівника офіційного фан-клубу Сергія Михайленка, як і тішить мотивація студентів:

- Це дуже хороша мотивація для студентів, молоді. Пограти на такому полі, в таких умовах, на легендарній базі, де тренуються професійні футболісти, дорогого вартує. Що ще потрібно для того, щоб займатися спортом, вести здоровий спосіб життя і підтримувати улюблений клуб.

У контрольному матчі команда КНЕУ таки перемогла колектив офіційного фан-клубу з мінимальним рахунком 1:0. Загалом, навесні відновлюються змагання на груповій стадії у вищій лізі динамівської студенської ліги: шістнадцять команд столиці ведуть боротьбу за вихід до чвертьфіналу. Після таких тренувань, вочевидь, студентський футбол буде вражати якістю. А поки сесія, захист дипломів і тренування. Наприклад, воротар фанівської команди Вадим Білощипський ледь не вперше за чотири роки виступів отримав якісне навантаження у тренувальній грі зі студентами, і особливо запам’ятав небезпечні удари Дмитра Ульянова і Єгора Галкіна.

- Наша команда в рамках університету вважається віковою, - вважає нападник команди КНЕУ Єгор Галкін. - Зараз багато хлопців захищають диплом і здають сесію. У мене захист диплома в четвер, а перед цим допомагаю команді увійти у форму і освоїтися молодим гравцям. У вільний від навчання час не можна забувати про те, що всі ми любимо спорт, футбол і київське «Динамо». Після хорошої гри з командою фан-клубу, впевнений, новий матеріал буде засвоюватися краще. Викладачі великих поблажок у плані навчання нам не роблять, але пишаються тим, що їхні підопічні є переможцями Студентської Ліги. Нас знає майже весь викладацький колектив.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер