«Стяуа» - «Динамо»: місце зустрічі «Арена Націонале»

«Стяуа» - «Динамо»: місце зустрічі «Арена Націонале»

Станеться це на самому сучасному румунському стадіоні «Арена Націонале», який зведений у столиці країни Бухаресті.

Він розташований в спортивному центрі, названому на честь олімпійської чемпіонки в метанні диска Лії Манолії.

Будівництво арени за замовленням бухарестського муніципалітету почалося 20 лютого 2008-го року і закінчилося 6 вересня 2011-го, обійшовшись місту в 234,5 мільйонів євро.

Стадіон зі стандартними розмірами поля 105 х 68 метрів має 55,634 місця і був офіційно відкритий 6 вересня 2011 року відбірковим матчем чемпіонату Європи 2012 між збірними Румунії та Франції (0:0) який відвідали 49,137 вболівальників.

Найбільша його відвідуваність 53,329 була зареєстрована 16 жовтня 2012-го року на відбірковому поєдинку чемпіонату світу 2014 між господарями та гостями з Нідерландів.

9 травня 2012 року на «Арені Націонале» був проведений фінал Ліги Європи між мадридським «Атлетіко» і «Атлетіком» з Більбао, який залучив на трибуни 53,347 шанувальників футболу.

У 2020 році ця споруда за рішенням УЄФА прийме чотири матчі фінальної стадії європейського чемпіонату.

Головною родзинкою дизайнерського рішення відомої німецької компанії The Max Bögl Group
став висувний прозорий дах, на зразок того, який цією ж компанією встановлено на «Комерцбанк-Арені» у Франкфурті.

Один стадіон на всіх

«Арена Націонале» є основною для домашніх матчів національної збірної Румунії. Інші провідні столичні клуби, такі як «Стяуа», «Динамо» (Бухарест) і «Рапід» використовують її для проведення центральних матчів чемпіонату країни і матчів єврокубкових турнірів.

На груповому етапі Ліги Європи цього сезону «Стяуа» на «Арена Націонале» завдав нищівної поразки данському «Ольборгу» 6:0 та переграв з мінімальною перевагою португальський «Ріу Аве» - 2:1.

Як туди дістатися

Нашим уболівальникам, які вирушать підтримати «біло-синіх» у матчі зі «Стяуа» повідомляємо, що «Арена Націонале» знаходиться на сході Бухареста в чотирьох кілометрах від центру міста. Для того щоб дістатися до стадіону на метро на станції Gara de Nord вибрати напрямок Dristor 2. Арена знаходиться в 15 хвилинах ходьби від станції Piata Muncii (напівкругова лінія M1).

Також можна скористатися тролейбусами 86 або 90. No.86 зупиняється біля головної станції метро і рухається вздовж бульвару Dacia. Маршрут No.90 пролягає уздовж бульварів Regina Elisabeta і Carol I через міський центр.

Ще один варіант - трамвай (No.40 або 54) від Piata Sfânta Vineri. Обидва рухаються прямо до стадіону.

Можна також дістатися до арени на автобусі 104 від Piaţa Unirii.

Зверніть увагу

«Арена Націоналі» знаходиться в житловій зоні міста. Там всього кілька точок, де ви можете перекусити неподалік від парку на бульварі Basarabia, на південь від стадіону. Але краще все ж поїсти в центрі міста, де багато кафе і ресторанів.

Бажаємо уболівальникам приємного проведення часу в столиці Румунії і звичайно ж перемоги київського «Динамо»!

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер