ЛЄ. 6-й тур. «Стяуа» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

ЛЄ. 6-й тур. «Стяуа» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Початок зустрічі на «Арена Націонале» у Бухаресті – о 22:05 (час у Києві та Бухаресті співпадає).

«Динамо»: максимальні оберти на фінішному відрізку

«Мені навіть трохи шкода, що перша половина сезону закінчується. Те, як хлопці грають, як вони отримують задоволення та працюють на футбольному полі, заслуговує на повагу», - сказав Сергій Ребров після попередньої гри, у якій динамівці розгромили донецький «Металург».

В останніх чотирьох матчах «Динамо» незмінно здобувало перемоги з різницею у два або три м’ячі. Загалом після першої гри зі «Стяуа» динамівці провели 11 матчів, у яких здобули дев’ять перемог, один раз зіграли внічию та один раз програли (у гостьовому матчі Ліги Європи). У цих іграх команда Сергія Реброва забила 23 голи (у середньому більше двох голів за один матч).

«Динамо» достроково забезпечило собі вихід у 1/16 фіналу Ліги Європи, але ще не гарантувало собі першу сходинку. Для цього «біло-синім» достатньо зіграти внічию в Бухаресті (втім, якщо «Ольборг» не виграє у «Ріу Аве»,  «Динамо» в будь-якому разі залишиться першим). Саме на такий результат – перше місце в групі – налаштовує своїх підопічних Сергій Ребров:

«Для нас дуже важливо вийти з групи з першого місця. Всі хлопці це розуміють. Так, ми зробили велику справу, ми вже пробилися далі, але дуже важливо налаштуватися на цю гру та вийти з першого місця. Всі це розуміють, і я впевнений, що на останній матч у групі ми будемо виходити бойовим складом».

Вдалий результат у Бухаресті, окрім престижу, рейтингу клуба та країни, а також преміальних від УЄФА, має й інші важливі складові. На перевагах, які отримують команди, що займають перші місця в своїх групах, неодноразово наголошував Ігор Суркіс:

«Для нас психологічно важливо вийти з групи з першого місця. Будучи «сіяними», команда перший матч гратиме в лютому на виїзді, з командою не з Ліги чемпіонів. У футболі навіть дрібниці мають значення», - сказав президент «Динамо» перемоги над «Ольборгом».

«Ми вирішили поставлене завдання, вийшли з групи. Але воно ще не вирішене остаточно. Тепер нам потрібно як мінімум не програти, а ще краще – виграти в Румунії, щоб на мажорній ноті завершити цей футбольний рік. У футболі, як кажуть, дрібниць не буває. Навесні буде легше, якщо у групі Ліги Європи посісти перше місце», - ще раз наголосив Ігор Михайлович після «вікторії» у домашній грі з «Ріу Аве».

Тренерський штаб «Динамо» зараз практично не має проблем зі складом, адже більшість гравців перебувають у хорошій формі. Є, з кого вибирати у лінії атаці після відновлення Дьємерсі Мбокані, здорова конкуренція, незважаючи навіть на відсутність травмованого Дениса Гармаша, спостерігається у середній лінії, в команді є одразу кілька надійних стражів воріт, і лише у захисті спостерігається певний дефіцит.

Відбув дискваліфікацію Александар Драгович, проте у цій грі «Динамо» не зможе розраховувати на Домагоя Віду. Як і раніше, травмовані двоє лівих захисників, Євген Макаренко та Євген Селін.

«Стяуа»: з оглядкою на Португалію

«Стяуа» підходить до гри з «Динамо» у статусі абсолютного лідера національної першості Румунії, маючи гандикап у дев’ять очок над своїм найближчим переслідувачем.

Після гри на «Олімпійському» «Стяуа» провела 13 матчів, здобула у них 10 перемог, одну нічию і лише двічі поступилася. Останні три гри команда Константіна Гилке завершувала сухими перемогами.

Їм передувала поразка у Данії від «Ольборга» (0:1), яка поставила під великий сумнів вихід румунської команди до стадії плей-офф. Тепер «армійцям» обов’язково потрібно не тільки вигравати у «Динамо», але і сподіватися, що «Ольборг», ганебно розгромлений румунами у стартовому турі (6:0), не переможе на виїзді «Ріу Аве».

За весь сезон «Стяуа» на своєму полі поступилася лише одного разу. Це було ще у серпні, суперником команди Гилке був «Чахлеул», який зараз займає передостанній рядок. Втім варто зазначити, що той матч «Стяуа» догравала вдев’ятьох.

Не у повному складі «Стяуа» завершувала і свій минулий матч внутрішньої першості (проти «Ясси» на власному полі), який відбувся у неділю. Проте вилучення торкнулися обох команд, і сталися воно вже після того, як у компенсований час Лукаш Шукала забив єдиний гол у матчі. Ця гра мала забрати у підопічних Гилке чимало емоційних сил, а сам наставник після матчу зізнався, що його думки були вже про поєдинок з «Динамо».

«Стяуа» провела цю гру у запасній жовтій формі та із заклеєними емблемами клубу через судовий позов від Міністерства оборони Румунії на заборону використання клубом символіки національної армії, яка присутня і в емблемі, і в кольорах основної форми. Проте заради євро кубкового матчу з «Динамо» Міністерство  оборони зробило виняток для «Стяуа» і дозволило грати у звичній формі.

У недільному матчі Гилке задіяв наступних виконавців: Арлаускіс, Шукала, Лучин, Варела, Филип, Санмертян, Препелице, Кипчу, Танасе, Попа (Станчу, 70), Кешеру (Русеску, 61).

Із кадрових проблем «Стяуа» відомо про травму форварда Габріела Янку, який брав участь у грі на «Олімпійському». Дискваліфікованих гравців у складі «Стяуа» немає.

Перша зустріч

Ліга Європи. 2-й тур групового етапу

02.10.2014. м. Київ. НСК «Олімпійський».28,280 глядачів

«Динамо» (Київ) - «Стяуа» (Бухарест, Румунія) - 3:1 (1:0)

«Динамо»: Рибка, Сілва, Вида, Драгович, Бурда, Сидорчук (Буяльський, 76), Рибалка, Беланда, Ленс (Калитвинцев, 83), Ярмоленко (к), Кравець (Теодорчик, 90).

«Стяуа»: Арлаускіс, Шукала, Папп, Латовлевич, Варела, Чипчу, Тенасе (к), Препелице, Сенмертян, Янку (Станчу, 57, Русеску, 82), Кешеру.

Голи: Ярмоленко (40, пас Беланда), Кравець (66, пас Ярмоленко), Теодорчик (90+1, пас Ярмоленко) - Русеску (90).

Попередження: Рибалка (86) - Папп (39), Шукала (77).

Ігор Бондаренко

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер