«Світла пам'ять нашому чудовому динамівцю»

«Світла пам'ять нашому чудовому динамівцю»

Леонід БУРЯК: «Баль належав до одного з найяскравіших поколінь футболістів»

- Складно говорити в такі хвилини. Його людські якості та футбольні здібності не підлягають сумніву. На юнацькому рівні він виграв усе, що тільки можна було виграти у світі. Це було одне з найяскравіших поколінь футболістів - Безсонов, Дем'яненко, Хідіятуллін у молодому віці були надією радянського футболу. У підсумку, вони і влилися в еліту футболу.



Я трохи старше, тому Баль, Безсонов, Дем'яненко, Кузнецов, Думанський часто зверталися за порадою, я допомагав. У них була своя компанія, всередині якої вони дружили. Вважаю, футбол втратив хорошого фахівця, видатного футболіста і прекрасну людину. Андрій не сумував за жодних обставин, завжди підтримував, тому, напевно, з ним було просто і комфортно. Футбол непередбачуваний. Абстрагуватися від результату і готуватися до нової гри - це він умів.

- Який найяскравіший момент футбольної кар'єри Андрія Баля можете пригадати?

- Такі моменти пов'язані з перемогами. Напевно, таких футболістів зараз немає, можете повірити моєму слову, - я працював тренером і знаю рівень футболу. Гравцем Андрій був дуже хорошим, універсальним. Шкода, що він так рано пішов, нам його дуже бракуватиме. Динамівська сім'я і футбол загалом утратив хорошого фахівця і чудову людину.

* * *

Валерій ЗУЄВ: «Баля дуже поважали у футбольному колі»


- Усе, що відбувається в першу декаду серпня - ненормально. Спершу Валентин Белькевич, тепер Андрій Баль... Говорити про Андрія як про футболіста не має сенсу. Він усе за себе сказав на футбольному полі, де завоював усі світові регалії в юнацькому футболі, а потім підтвердив рівень і на дорослому рівні. Був чемпіоном Союзу, володарем Кубка... Що говорити, Андрій був прекрасною людиною, душею компанії. Як його не побачиш - завжди посміхається, жартує, намагається сказати щось оптимістичне і обнадійливе. Баля дуже поважали у футбольному колі. Він заслужив на це своєю грою на полі, а потім і тренерською роботою. На таких футболістах трималася команда, такі люди повинні бути в ній. До нього тяглася і прислухалася молодь, поважали старші партнери та тренери. Дуже шкода, що такі люди йдуть від нас у такому молодому віці. Не можу повірити, що його голос більше ніколи не почую...

* * *

Юрій РОМЕНСЬКИЙ: «Андрій Баль любив людей, і це було взаємно»

- Про Андрія Баля в мене залишилася найкраща пам'ять і приємні спогади. У нас були близькі дружні стосунки, ми багато років ділили радість і горе і коли грали, і після того, як стали тренерами. Ми протягом довгого часу разом співпрацювали і в одеському «Чорноморці», і в «Динамо», і в збірній України. Це був прекрасний чоловік, професіонал, який усією душею любив футбол, шанував сім'ю, маму, поважав друзів, був патріотом і країни, і своєї справи. Андрій був доброї душі людина, з дуже тонким почуттям гумору, жартував завжди по-доброму. Коли був гравцем, створював відмінну атмосферу в роздягальні своїми жартами або коментарями тих чи інших ситуацій, знімав напругу не тільки в роздягальні, але й у звичайному спілкуванні.

- Кажуть, як тренер, він міг знайти підхід до будь-якого футболіста...

- Це дійсно так. Причому не тільки з футболістами, у нього з усіма завжди були прекрасні стосунки і взаєморозуміння, повторюся, по своїй суті, він дуже добра людина, а такі люди завжди комунікабельні, можуть знайти вихід із будь-якої ситуації, якесь нестандартне рішення, допомогти словом чи справою, підтримати. Він любив людей, і це було взаємно.

- Ви близько спілкувалися не лише по службі?

- Так, ми дружили, я прекрасно знаю його сім'ю. Для родичів, безумовно, це величезне горе. Андрій був прекрасним сім'янином. Сподіваюся, його довго пам'ятатимуть друзі й уся наша країна.

* * *

Стелла ЗАХАРОВА: «Не можу говорити про Андрія Баля в минулому часі»



- У 80-х роках ми, гімнастки, ходили на стадіон і вболівали за наше улюблене «Динамо». Команда тоді була гордістю Києва, прославляла велику країну на весь світ. Хлопці були всі згуртовані, об'єднані однією метою. Андрій Баль - Людина з великої літери. Він усе своє життя віддав людям і футболу. Веселий, безвідмовний, одвічний оптиміст. У нього залишилася прекрасна сім'я, син. Не можу говорити про нього в минулому часі, це дуже велика, непоправна втрата для всіх нас.

* * *

Олена ГУЦ: «Андрій буквально випромінював щирість і привітність»



- Унікальної душі людина, намагався всю свою любов і доброту віддати людям. Для мене спілкування з ним завжди піднімало настрій, ніби щось світле і тепле приходило в мій будинок. Якось наприкінці 90-х років мені потрібно було подзвонити знайомій тренеру-гімнастці в Ізраїль. Набираю номер, а у відповідь якісь слова на івриті, і обрив зв'язку. Вже зневірилася, коли побачила Андрія. Він одразу ж сів за телефон, подзвонив, щось з'ясовував на івриті, яким досить добре володів. Виявилося, змінилася цифра в коді міста. Буквально через кілька хвилин я вже була на зв'язку з потрібною мені людиною. Таким він був завжди, приходив у потрібний момент на допомогу, вмів підтримати словом, підняти настрій. Андрій буквально випромінював щирість і привітність. Він любив людей, любив життя. Подивіться, скільки сьогодні людей прийшло попрощатися з ним, буквально всі покоління гравців, вболівальники. Світла пам'ять нашому чудовому динамівцю.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер