Тарас Луценко: «Головне – бути затребуваним»

Тарас Луценко: «Головне – бути затребуваним»

У зв'язку з паузою в чемпіонаті, викликаною виступами збірних, футболістам «Динамо», які не задіяні в своїх національних командах, тренери дали кілька вихідних. Кореспондент офіційного сайту з'ясував, як проводить ці дні воротар команди Тарас Луценко, і чим він займався останнім часом.

- Тренувався з командою. А зараз нам дали кілька днів вихідних, - говорить Тарас. - «Збірники» роз'їхалися по своїх національних командах, а решті всіх хлопців дали можливість відпочити. Тренер з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні видав кожному гравцю індивідуальну програму підготовки на цей час, щоб ми не втратили форму, адже перерва у нас вийшла чималою. На базі хлопці зберуться 6-го вересня, а Станіслав Богуш і я приступимо до тренувань із Сергієм Краковським уже завтра. Тренер вважає, що нам необхідно попрацювати додатково.

- Як проводите відведені для відпочинку дні?

- З Києва я нікуди не виїжджав, оскільки старший син вчиться в школі, а доньці ще немає й восьми місяців. Тому весь вільний час прагну проводити в колі сім'ї. Іноді всі разом їздимо на дачу за місто. Одним словом, прагну чергувати активний відпочинок із пасивним.

- Ваш контракт з «Динамо» чинний до зими?

- Угода була підписана за системою 1+1. По закінченні першого року його продовжили ще на рік. Але справа не в контракті. Головне – бути затребуваним. Якщо я буду потрібний команді – це одна справа, а якщо не буду відповідати необхідному рівню – зовсім інше.

- Тобто, ви роздумуєте над іншими варіантами?

- Я думаю, що в мене ще буде можливість довести свою спроможність в «Динамо». Працюватиму і чекатиму на свій шанс.

- Повертаючись до матчу з «Дрогедою», зараз можна сказати, в чому була причина помилок? З тренером розбирали їх?

- Глибокого розбору не було, але на основні моменти, в яких припустився помилок, Сергій Вікторович мені, звичайно, вказав. Тоді було припущено однієї грубої помилки, в моменті, коли суперник забив нам другий гол. А в решті епізодів я прагнув по максимуму допомогти хлопцям під час верхових передач, щоб гра була ефективнішою, але вийшло так, як вийшло. Слава богу, що все закінчилося для нас добре, оскільки, гадаю, було б несправедливо, якби копітка праця всього колективу через якусь випадковість пройшла дарма. Адже справа не тільки в 11-ти хлопцях, які виходять на поле. Команда включає ширше поняття, зокрема керівництво і вболівальників.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер