Тарас Михалик: «Металіст» у чемпіонаті та Кубку УЄФА – різні команди»

Тарас Михалик: «Металіст» у чемпіонаті та Кубку УЄФА – різні команди»

За відсутності Шовковського і Несмачного в стартовому складі в поєдинку з «Ворсклою», функції капітана виконував Тарас Михалик. Цілком можливо, з пов’язкою на руці Тарасу доведеться вийти і в єврокубковому поєдинку проти «Металіста».

- 4:1 – переконливий рахунок проти команди, яка претендує на медалі…

- Нам довелося грати на «важкому» полі. На початку матчу воно було нормальним, а потім «попливло». Ніби наділи бутси з такими шипами, щоб не ковзали, але в результаті все одно падали. Плюс важко грати на початку сезону кожні три дні. Після двох забитих м’ячів ми трохи розслабилися, внаслідок чого пропустили. Під час перерви тренер дав потрібну установку, ми зібралися і змогли ще двічі забити.

- Капітанська пов’язка знову повернулася до вас?

- Це випадково (сміється). Просто Шовковський був на лавці запасних.

- Як вважаєте, поєдинки з «Металістом» будуть легші, ніж із «Валенсією»?

- Ці ігри не можна порівнювати, оскільки це буде зовсім інший етап Кубка УЄФА. Просто «Металіст» ми краще знаємо, і я не вважаю, що це слабкий суперник. Не все так просто, як здається на перший погляд.

- Не набридне за короткий період стільки раз грати з одним і тим же суперником?

- Ні, в нас завдання одне – пройти до чвертьфіналу. В чемпіонаті, слава богу, добре з ними зіграли, тепер спробуємо обіграти харків’ян і в Кубку УЄФА.

- Як ви гадаєте, «Металіст» у чемпіонаті і єврокубках – одна і та ж команда?

- Враховуючи їхні останні результати в Кубку УЄФА, мені здається, що зовсім різні. Можливо, наш останній поєдинок цієї різниці не показав, оскільки на полі було багато боротьби. Подивимося, як складеться цього разу. Повторюся, «Металіст» – дуже хороша команда. Нам доведеться важко.

- Кого могли б виокремити у складі суперника?

- Того, проти кого грав, – Жажу. В принципі, у них вся команда непогана, особливо лінія захисту. Адже в Кубку УЄФА вони ще не пропустили жодного м’яча. Відзначив би і півзахист, де грають футболісти національної збірної.

- Перший матч «Динамо» грає вдома. Краще було б провести його в гостях?

- Як є, так є. З «Валенсією» ми теж проводили перший матч вдома. Головне – добре налаштуватися, продемонструвати гідну гру й перемогти.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер